44 günün sonunda Rusya, Ukrayna'nın Başkent'i Kiev'i vurdu!

Rusya'nın sabaha karşı Ukrayna'nın başkenti Kiev'e seyir ve balistik füzelerle düzenlediği saldırı, başkentte korku ve endişeye neden oldu.

44 günün sonunda Rusya, Ukrayna'nın Başkent'i Kiev'i vurdu!
Yayınlanma:

Kiev Şehri Askeri İdare Başkanı Sergey Popko, kurumun sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Rusya'nın 44 günlük bir aradan sonra Kiev'e füze saldırısı gerçekleştirdiğini belirtti.

Popko, saldırıda Rus ordusunun Х-101/Х-555/Х-55 model seyir füzeleri ve balistik füzeler kullandığını açıkladı. Başkentte yaklaşık 3 saat süren hava saldırısı alarmı sırasında Kiev'in farklı bölgelerine eş zamanlı olarak füzelerin düştüğüne dikkat çekti.

kiev2.jpg

Şehrin çeşitli bölgelerinde füze parçalarının düşmesi sonucu bazı binalarda hasar meydana geldiğini aktaran Popko, özellikle Svyatoşin, Şevçenko ve Podilski ilçelerinde saldırının etkilerinin hissedildiğini belirtti. Acil servis ekiplerinin olay yerlerinde çalışmalarını sürdürdüğünü ifade etti.

Kiev Belediye Başkanı Vitaliy Kliçko da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Rusya'nın Kiev'e düzenlediği füze saldırısında 10 kişinin yaralandığını duyurdu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.