ABD Başkanı Joe Biden'dan Gazze'de ateşkes için umut veren açıklama

ABD Başkanı Joe Biden, Gazze'de olası bir ateşkes anlaşması için "Hiç olmadığı kadar yakınız." açıklamasında bulundu.

ABD Başkanı Joe Biden'dan Gazze'de ateşkes için umut veren açıklama
Yayınlanma:

Beyaz Saray'daki bir etkinlik öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Biden, Orta Doğu'daki ateşkes çabalarını yakından takip ettiğini ve bu yüzden toplantıya geç kaldığını belirtti. Doha'daki ateşkes müzakerelerinin önümüzdeki hafta devam edecek olmasıyla ilgili umutlu olduğunu dile getirdi.

Biden, "Gazze'de ateşkese hiç olmadığı kadar yakınız. 3 gün öncesine göre çok çok yakınız. Uğursuzluk getirmek istemem, şu an henüz orada değiliz ama yakınız." şeklinde konuştu. ABD, Mısır ve Katar, Doha'daki müzakerelerin gelecek hafta Kahire'de devam edeceğini duyurmuştu.

Müzakerelerde, Gazze'de ateşkesin sağlanması ve esirlerin serbest bırakılması konularında yoğun görüşmeler yapıldığı ifade edildi. Ayrıca, ABD'nin Katar ve Mısır'ın desteğiyle taraflar arasındaki anlaşma için öneriler sunduğu ve bu önerilerin önceki açıklamalarla uyumlu olduğu belirtildi.

Ancak Hamaslı yetkililer, Doha'daki müzakerelerde Biden’ın 2 Temmuz'da açıkladığı önerilere uyulmadığını ve anlaşmanın içeriğinde bu önerilere dair konuların bulunmadığını öne sürdü. Hamas, ABD'nin "hayali bir olumlu atmosfer" oluşturmaya çalıştığını ve gerçek bir ateşkes niyeti taşımadığını iddia etti.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.