ABD'de bomba tehdidi uçağa acil iniş yaptırdı

ABD'nin New Jersey eyaletinden California'ya seyreden bir yolcu uçağı, tuvaletinde bulunan bir tehdit notu nedeniyle acil bir şekilde Chicago'ya iniş yaptı.

ABD'de bomba tehdidi uçağa acil iniş yaptırdı
Yayınlanma:

ABD medyasında yer alan raporlara göre, Newark Liberty Uluslararası Havalimanı'ndan Los Angeles'a gitmek üzere havalanan United Airlines'a ait bir uçakta bomba endişesi yaşandı.

Polis yetkililerinin verdiği ilk bilgilere göre, uçuşun kalkışından yaklaşık 2 saat sonra, uçağın tuvaletinde "uçağın patlayacağı" yönünde bir not bulundu. Bu durum üzerine, 202 yolcu taşıyan uçak, acil bir şekilde Chicago'nun O'Hare Havalimanı'na yönlendirildi.

Güvenlik güçleri, yolcuları tahliye ederek uçakta polis köpekleri eşliğinde saatlerce arama yaptı, ancak herhangi bir şüpheli bulgu bulunamadı.

Daha sonra, FBI Chicago Ofisi tarafından yapılan açıklamada, "Şu anda kamuya veya tesislere yönelik yakın bir tehdit oluşturduğuna dair bir kanıt bulunmamaktadır" denildi.

Bomba tehdidinin asılsız olduğunun anlaşılmasının ardından uçak, tekrar Los Angeles Uluslararası Havalimanı'na doğru yoluna devam etti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.