Beryl Kasırgası o ülkeyi alt üst etti: Ölü sayısı artıyor!

Karayip ülkelerinde etkili olan Beryl Kasırgası, Jamaika'ya ulaşarak büyük bir felakete yol açtı. Kasırgada en az 8 kişi hayatını kaybederken, ülke genelinde ciddi hasarlar meydana geldiği bildirildi.

Beryl Kasırgası o ülkeyi alt üst etti: Ölü sayısı artıyor!
Yayınlanma:

Jamaika'nın Hanover bölgesinde, şiddetli rüzgarlar nedeniyle bir kadın evinin üzerine devrilen ağaç sonucu hayatını kaybetti. Ülkedeki toplam can kaybı 8'e yükseldi. Kasırganın etkili olduğu diğer Karayip ülkelerinde ise Grenada'da 3, St Vincent ve Grenadinler'de 1, Kuzey Venezuela'da ise 3 kişi hayatını kaybetmişti.

OLAĞANÜSTÜ HAL İLAN EDİLDİ

Kasırganın yıkıcı etkileri nedeniyle Jamaika'da olağanüstü hal ilan edildi. Başkent Kingston ve çevresinde ciddi maddi hasarlar meydana geldiği belirtildi. Altyapı sorunları, elektrik kesintileri ve yıkılan binalar, felaketin boyutlarını gözler önüne serdi.

kasirgakaraipler.jpg

Jamaika Başbakanı Andrew Holness, kasırganın etkileriyle ilgili yaptığı açıklamada, birçok bölge sakininin barınaklara tahliye edildiğini ve felaketin ikinci aşamasına geçildiğini belirtti. Holness, sel baskınları ve toprak kaymaları gibi doğal afet risklerinin devam edebileceğini vurguladı.

Amerikan Ulusal Kasırga Merkezi (NHC), Beryl Kasırgası'nın Jamaika'daki etkisinin azaldığını ve Meksika'nın Yucatan Adası'nda etkili olacağını bildirdi. Yetkililer, bölge halkını uyararak, dikkatli olmaları ve resmi uyarıları takip etmeleri konusunda uyardı.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.