Beyaz Saray'dan İsrail tarafından öldürülen Ayşenur Ezgi Eygi ile ilgili açıklama: "Derin bir rahatsızlık duyuyoruz"

Beyaz Saray, ABD vatandaşı Türk insan hakları aktivisti Ayşenur Ezgi Eygi'nin İsrail askerleri tarafından Batı Şeria'nın Nablus kentinde öldürülmesinden dolayı derin bir rahatsızlık duyduğunu ve İsrail hükümetine olayın soruşturulması çağrısında bulunduğunu açıkladı.

Beyaz Saray'dan İsrail tarafından öldürülen Ayşenur Ezgi Eygi ile ilgili açıklama: "Derin bir rahatsızlık duyuyoruz"
Yayınlanma:

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi (NSC) Sözcüsü Sean Savett, Eygi'nin İsrail askerlerince başından vurularak hayatını kaybettiği trajik olay hakkında yaptığı açıklamada, "Amerikan vatandaşı Ayşenur Ezgi Eygi'nin bugün Batı Şeria'daki trajik ölümünden dolayı derin rahatsızlık duyuyoruz. Kalplerimiz onun ailesi ve sevdikleriyle beraber. Daha fazla bilgi almak amacıyla İsrail hükümetine ulaştık ve olayın detaylı bir şekilde soruşturulmasını talep ettik" dedi.

ABD Dışişleri Bakanlığı da Eygi'nin öldürülmesiyle ilgili olarak, "Ayşenur Eygi adlı Amerikan vatandaşının Batı Şeria'da yaşanan trajik ölümünün farkındayız. Eygi'nin ölümüyle ilgili ivedi şekilde daha fazla bilgi topluyoruz" şeklinde bir açıklama yaptı.

Görgü tanıklarından edinilen bilgilere göre, İsrail güçleri Batı Şeria'nın Nablus kentine bağlı Beyta beldesinde düzenlenen işgal karşıtı gösteriye gerçek mermilerle müdahale etti. Bu saldırı sırasında Eygi, başından vurularak ağır yaralandı. Nablus’taki Rafidiye Devlet Hastanesi Müdürü Fuad Nafia, Eygi'nin hastaneye getirildikten sonra yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadığını belirtti. Bu olay, bölgedeki çatışmaların ve uluslararası toplumun dikkatinin önemini bir kez daha gündeme getirdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.