Cumhurbaşkanı uçak kapısında bakan bekledi

Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier ve Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani görüşmesi öncesi protokol krizi yaşandı. Alman Cumhurbaşkanı dakikalarca uçak merdiveninde bakan bekledi.

Cumhurbaşkanı uçak kapısında bakan bekledi
Yayınlanma:

Katar Emiri Şeyh Tamim ile Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier, görüşmesine protokol krizi damga vurdu. Dün Katar'ın Başkenti Doha'da bir araya gelen Şeyh Temim ile Steinmeier zirvesine Alman Cumhurbaşkanının uçakta bekletildiği görüntüler damga vurdu.

Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, uçakta uzun süre Kadar Dışişleri Bakanı Sultan Al-Muraichi'yı bekledi. Alman Cumhurbaşkanı'nın ellerini göğsünde birleştirdiği görüntülerde gergin anlar yaşadığı yüzüne yansıdı.

Katar Emirlik Divanından yapılan açıklamada iki liderin, Gazze Şeridi'ndeki durumlar ile Filistin toprakları başta olmak üzere bölgesel ve uluslararası gündemdeki meselelerin ele alındığı belirtildi.

Görüşmede, Katar Emiri'nin bölgede kalıcı bir ateşkesin sağlanmasının ve Birleşmiş Milletler kararlarına göre iki devletli çözümler bulunmasının önemini vurguladığı ifade edildi.

İkili ilişkilerin de görüşüldüğü zirve öncesinde ise alışık olunmayan bir protokol krizi yaşandı. Alman Cumhurbaşkanı Steinmeier, Katar Dışişleri Bakanı Sultan Al-Muraichi kendisini karşılamaya gelene kadar uçağının merdivenlerinde bekledi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.