Dünyanın en yaşlı insanı ünvanı el değiştirdi!

İspanya'nın Olot kentinde yaşayan ve dünyanın en yaşlı insanı ünvanına sahip olan Maria Branyas, 117 yaşında hayata gözlerini yumdu.

Dünyanın en yaşlı insanı ünvanı el değiştirdi!
Yayınlanma:

Branyas'ın ailesi, sosyal medya platformu X üzerinden yaptıkları paylaşımda, yaşlı kadının huzur içinde, uykusunda hayata veda ettiğini duyurdu. Aile, "Maria Branyas aramızdan ayrıldı. Tıpkı istediği gibi, acı çekmeden ve huzurla öldü" ifadelerine yer verdi.

Branyas, ABD'nin San Francisco kentinde 4 Mart 1907'de dünyaya gelmişti. 2023 yılının Ocak ayında, 118 yaşındaki Fransız Lucile Randon'ın vefatının ardından, Guinness Dünya Rekorları tarafından dünyanın yaşayan en yaşlı insanı olarak ilan edilmişti. Yaşamı boyunca birçok tarihi olaya tanıklık eden Branyas, uzun ömrünü sağlıklı beslenme, düzenli uyku ve stresten uzak bir yaşam tarzına borçlu olduğunu dile getiriyordu.

Maria Branyas'ın ölümüyle birlikte, merkezi ABD'de bulunan Gerontoloji Araştırma Grubu, dünyanın yaşayan en yaşlı insanı ünvanının, 116 yaşındaki Japon Tomiko Itooka'ya geçebileceğini bildirdi.

Yaşamı boyunca 20. yüzyılın büyük değişimlerine tanıklık eden Maria Branyas, 117 yıllık ömrü boyunca barış ve sevgi dolu bir yaşam sürdü. Ailesi ve sevenleri, Branyas'ın unutulmaz anılarıyla dolu bir hayat yaşadığını ve her zaman sevgiyle hatırlanacağını belirtti.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.