Bu uygulama çok konuşulacak | Eziyet gören kediye 100 Euro tazminat ödenecek!

Fransa'nın Lille kentindeki bir hayvana eziyet davasında, Lanna isimli kediye 100 Euro tazminat ödenmesine karar verildi. Bu karar, Fransa'da bir hayvana verilen ilk tazminat niteliği taşıyor. İşte kararla ilgili detaylar…

Bu uygulama çok konuşulacak | Eziyet gören kediye 100 Euro tazminat ödenecek!
Yayınlanma:

Le Parisien gazetesinin haberine göre dava; Temmuz 2023'te Lanna adlı kedinin çöp kutusunda ölü bulunmasıyla başladı. Yapılan incelemede, kedinin dövüldüğü ve boğazının sıkıldığı tespit edildi.
Kedinin sahibi, otizmli çocuğunu kırmadığı için ona eziyet ettiğini itiraf etti. Hayvana eziyet suçundan yargılanan adam, 8 ay hapis cezasına çarptırıldı ve evcil hayvan beslemesi yasaklandı.

Davada taraf olan Nord Bölgesi Hayvanları Koruma Birliğini (LPA-NF) temsil eden hayvan hakları konusunda Uzman Avukat Grazirlla Dode, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Fransa'da ilk kez bir hayvanın zararı tanındı ve sembolik olarak tazmin edildi." diyerek hayvan haklarının gelişimi yolunda doğru bir adım daha atılmasını memnuniyetle karşıladığını ifade etti.

Bu karar, Fransa'da hayvan haklarının korunması konusunda önemli bir dönüm noktası olarak değerlendiriliyor. Kararın, hayvana eziyet suçunun önlenmesi ve hayvan hakları bilincinin artırılmasında etkili olması bekleniyor.

ÖRNEK OLACAK BİR KARAR...

Hayvan hakları savunucuları, Fransa'da bir hayvanın zararının ilk kez tazmin edilmesinin önemli bir kazanım olduğunu belirtiyor. Bu kararın, hayvana eziyet suçunun önlenmesi ve hayvan hakları bilincinin artırılmasında etkili olması bekleniyor.

Hayvan hakları savunucusu ve Avukat Grazirlla Dode ise kararla ilgili yaptığı açıklamada, "Bu karar, Fransa'da hayvan haklarının gelişimi yolunda önemli bir adımdır. Hayvanlara yönelik şiddetin önlenmesi ve hayvan hakları bilincinin artırılması için mücadeleye devam edeceğiz." dedi.

Kaynak:Haber Merkezi

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.