Fransız haber ajansı AFP'den TOGG'a övgü: Saat başı 20 araç üretme kapasitesi...

Fransız haber ajansı Agence France-Presse (AFP), Türkiye'nin yerli ve milli aracı TOGG'u övdü. Haberde, Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu'nun (TOGG) ürettiği ilk SUV modeli T10X'in üretimi ve başarısı detaylı bir şekilde ele alındı.

Fransız haber ajansı AFP'den TOGG'a övgü: Saat başı 20 araç üretme kapasitesi...
Yayınlanma:

TOGG'un Bursa'daki üretim fabrikasında çalışan "yüksek nitelikli" personelin yüzde 40'ının kadın olduğuna dikkat çeken AFP, fabrikanın Türkiye'nin otomotiv sektöründeki önemli rolünü vurguladı. Bursa'nın, yarım yüzyıl içinde küresel otomotiv endüstrisinin kalesi haline geldiği belirtildi.

TESLA'YI GERİDE BIRAKTI

Haberde, TOGG'un Marmara Denizi kıyısındaki yeni fabrikasının Türkiye'nin otomotiv sektöründeki geleceğinde kritik bir rol oynadığı ifade edildi. Türkiye'nin, mevcut otomobil üretimindeki başarısını elektrikli otomobil pazarına taşıdığına değinildi. TOGG'un saat başı 20 araç üretme kapasitesiyle 2023'te 20 bin araç ürettiği, böylece ilk yılında 2 bin araç üreten Tesla'yı geride bıraktığı vurgulandı.

Taşıt Araçları Tedarik Sanayicileri Derneği (TAYSAD) Başkanı Albert Saydam'ın, TOGG projesinin Türk otomotiv endüstrisi için önemli bir kilometre taşı olduğunu belirten açıklamalarına yer verildi. Saydam, bu projenin Türkiye'nin küresel elektrikli araç pazarında lider bir oyuncu olma arzusunu simgelediğini ifade etti.

Haberde, Türkiye'nin 2023'te elektrikli otomobil satışlarını 9 kat artırarak İspanya ve İtalya'dan daha büyük bir pazar haline geldiği bilgisi paylaşıldı. Türk otomobil sektörünün üretiminin yaklaşık yüzde 70'ini Batı Avrupa'ya ihraç ettiği de belirtildi.

AFP'nin bu övgü dolu haberi, TOGG'un hem Türkiye'de hem de küresel otomotiv pazarında ne kadar önemli bir oyuncu haline geldiğini gözler önüne serdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.