Meloni’nin boyu ile alay etti: 5 bin Euro ceza yedi!

İtalyan mahkemesi, sosyal medyada boyuyla alay eden bir gazetecinin İtalya Başbakanı Giorgia Meloni'ye 5 bin euro tazminat ödemesine karar verdi. Meloni, daha önce de boyuyla ilgili şaka yapan başka bir gazeteciye daha dava açtı.

Meloni’nin boyu ile alay etti: 5 bin Euro ceza yedi!
Yayınlanma:
Güncelleme:

İtalyan basınının bildirdiğine göre, Milano'da bir mahkeme, bir gazetecinin sosyal medya paylaşımında kendisiyle dalga geçtiği gerekçesiyle İtalya Başbakanı Giorgia Meloni'ye 5 bin euro tazminat ödemesine karar verdi.

“SENİ GÖREMİYORUM BİLE”

Ekim 2021'de Giulia Cortese isimli başka bir gazeteciye daha Twitter'da Meloni'nin boyu hakkında yaptığı ve “bedensel taciz” olarak tanımlanan şaka nedeniyle bin 200 euroluk ertelenmiş para cezası verilmişti. O dönemde muhalefette olan Meloni, Cortese'nin arka planda merhum faşist lider Benito Mussolini'nin resmiyle alaycı bir fotoğrafını yayınlamasına tepki göstermişti. Cortese, sosyal medyadaki paylaşımında, “Beni korkutmuyorsun Giorgia Meloni. Ne de olsa sadece 1,5 metre boyundasın. Seni göremiyorum bile” diye yazmıştı.

İTALYA’DA BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GERİLEDİ

Meloni'nin avukatı, başbakanın alacağı tazminatı hayır kurumlarına bağışlayacağını açıkladı. Ancak, gazetecilere karşı açılan çok sayıda dava, bu yıl Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü tarafından 2024 Dünya Basın Özgürlüğü Endeksi'nde İtalya'nın beş basamak gerileyerek 46. sıraya düşmesine neden oldu. Meloni, gazetecileri mahkemeye verme konusunda yeni değil. İtalyan devlet yayın kuruluşu RAI'deki gazeteciler, Meloni hükümetinin çalışmaları üzerindeki “boğucu kontrolünü” protesto etmek için mayıs ayında greve gitmişti.

KİŞİSEL HAKLARA SALDIRI

Meloni'nin boyu, çeşitli medya sitelerinde 1,58 metre ile 1,63 metre arasında gösteriliyor. Bu durum, zaman zaman eleştiri ve alay konusu olmuş, ancak Meloni, bu tür yorumlara karşı yasal yollara başvurarak tepki göstermiştir. İtalya Başbakanı, boyuyla ilgili yapılan yorumların kişisel haklarına saldırı olduğunu belirterek, bu tür söylemlere karşı sessiz kalmayacağını defalarca vurgulamıştır.

DÜNYA HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.