İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan: “Yerine getiremeyeceğim hiçbir bir vaatte bulunmadım”

İran’ın yeni Cumhurbaşkanı Mesut Pezeşkiyan, seçim zaferinin ardından yaptığı ilk konuşmada, vaatlerinin dürüst ve gerçekçi olduğunu vurguladı.

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan: “Yerine getiremeyeceğim hiçbir bir vaatte bulunmadım”
Yayınlanma:

Başkent Tahran’da Ayetullah Ruhullah Humeyni Türbesi’nde halk ve seçim merkezi üyeleriyle bir araya gelen Pezeşkiyan, seçmenlere teşekkür etti ve şunları dile getirdi: "Bu seçim sürecinde hiçbir şekilde yalan vaatlerde bulunmadım. Yerine getiremeyeceğim hiçbir söz vermedim."

Pezeşkiyan, İran’ı adil bir yönetimle idare edeceğini ve farklı siyasi grupları ayırmadan tüm İranlıların sorunlarını dinleyeceğini söyledi. Meclis ile iş birliği yaparak ülkenin karşı karşıya olduğu sorunları çözmeyi hedeflediğini belirtti. Ayrıca, seçim sürecinde sadece gerçekçi vaatlerde bulunduğunu ve yıllardır yapılan boş vaatlerden farklı olduğunu vurguladı.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yüzde 53.7 oy alarak rakiplerini geride bırakan Pezeşkiyan, İran Lideri Ayetullah Ali Hamaney’e de teşekkürlerini iletti. Hamaney’in desteği olmasaydı bu başarıyı elde edemeyeceğini belirten Pezeşkiyan, "Burada Ayetullah Humeyni’nin türbesinde onun ve şehitlerin yolunu devam ettireceğime söz veriyorum" şeklinde konuştu. Yeni hükümetin işinin kolay olmayacağını ancak Allah'ın izniyle zorlukların üstesinden geleceklerini ifade etti.

Seçim sonuçlarına göre, reformist Pezeşkiyan yüzde 53.7 oy alarak, muhafazakar Said Celili'nin yüzde 44.4 oy oranını geçmişti. Yüksek Seçim Kurulu, seçime katılım oranının yüzde 49.8 olduğunu açıklamıştı.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.