İran Genelkurmay Başkanlığı: Sabotaj veya elektronik harp bulgusuna rastlanmadı

İran Genelkurmay Başkanlığı'nın, Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin hayatını kaybettiği helikopter kazasıyla ilgili raporunda, elektronik harp müdahalesi veya sabotaj bulgusuna rastlanmadığı belirtildi.

İran Genelkurmay Başkanlığı: Sabotaj veya elektronik harp bulgusuna rastlanmadı
Yayınlanma:

İran Genelkurmay Başkanlığı, Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ve diğer yetkililerin hayatını kaybettiği helikopter kazasına ilişkin ikinci ön inceleme raporunu yayımladı.

Kazaya karışan helikopterin bakım ve onarım kayıtlarının incelendiği ve herhangi bir sorun bulunmadığı belirtildi. Ayrıca, kazadan 69 saniye öncesine kadar mürettebatla iletişimde herhangi bir acil durum veya kesintinin bildirilmediği ifade edildi.

Helikopterin, Tebriz'den Ağbend Köprüsü ve Kızkalesi Barajı'na olan ilk uçuş güzergahlarını takip ettikten sonra hava durumunun uygun olduğu ancak dönüş güzergahındaki hava durumunun kazaya etkisinin daha detaylı araştırılması gerektiği bildirildi.

Helikopterin kalıntıları ve parçaları üzerinde yapılan incelemeler sonucunda sabotaj veya elektronik harp müdahalesine dair herhangi bir bulguya rastlanmadığı vurgulandı.

Kazanın asıl nedeninin belirlenmesi için incelemelerin devam edeceği ve sonuçların kamuoyuyla paylaşılacağı ifade edildi.

Cumhurbaşkanı Reisi, 19 Mayıs'ta İran-Azerbaycan sınırında baraj açılışı töreninden dönüşünde geçirdiği helikopter kazasında hayatını kaybetmişti. Kazada Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ile birlikte 8 yetkili daha hayatını kaybetmişti.

Genelkurmay Başkanlığı, daha önce yayımladığı ilk ön inceleme raporunda, helikopterin parçalarında herhangi bir mermi veya harici cisim izine rastlanmadığını belirtmişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.