İran halkı, Cumhurbaşkanı Reisi'yu uğurluyor

Helikopter kazasında hayatını kaybeden İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi için Tahran'da anma töreni düzenlendi. Binlerce kişinin katıldığı törende İran halkı, Reisi'nin fotoğraflarını taşıyarak Reisi'yi son yolculuğuna uğurluyor.

İran halkı, Cumhurbaşkanı Reisi'yu uğurluyor
Yayınlanma:

Helikopter kazası ile dünyanın bir numaralı gündemi olan İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi için cenaze töreni düzenleniyor. Ülke genelinde camilerde programlar düzenlenirken, ağıtlar okunup göz yaşları içinde dualar edildi.

Tahran'ın ardından cenazelerin götürüldüğü Tebriz'de de bir tören düzenlenecek. Başkent Tahran'daki cenaze töreni ise yarın gerçekleştirilecek.

İRAN'IN YENİ CUMHURBAŞKANI MUHBİR OLDU

Helikopter kazasında hayatını kaybeden İbrahim Reisi'nin yerine 1. Cumhurbaşkanı Yardımcısı olan Muhammed Muhbir'e yetkiler devredildi.

Hayatını kaybeden Reisi'nin yerine yetkileri 50 gün süre ile İran Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı Muhammed Muhbir'e devredildi.

İran, yeni Cumhurbaşkanı'nı seçmek için 28 Haziran’da sandığa gidecek. Daha önce çeşitli devlet kademelerinde görev yapan 1955 doğumlu Muhbir, 2021'den bu yana ABD'nin yaptırım listesinde yer alan isimler arasında bulunuyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.