İspanya Başbakanı Sanchez önce Erdoğan'la görüştü sonra Filistin'i tanıdı!

İspanya, başkenti Doğu Kudüs olan Filistin devletini resmen tanıdı. İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, bu tarihi kararın uluslararası hukuka uygun olduğunu vurguladı ve "Tüm taraflarca kabul edilmediği müddetçe 1967 sınırlarındaki hiçbir değişikliği tanımayacağız" dedi.

İspanya Başbakanı Sanchez önce Erdoğan'la görüştü sonra Filistin'i tanıdı!
Yayınlanma:

Başbakan Sanchez yaptığı açıklamada, "İspanya, başkenti Doğu Kudüs olan, Gazze Şeridi ve Batı Şeria'yı kapsayan bir Filistin devletini tanıyor. Bu adım, Filistin halkının kendi kaderini tayin hakkını desteklemektedir" ifadelerini kullandı. Sanchez, Filistin'i tanıma kararlarının uluslararası hukuka uygun olduğunu belirtti.

İKİ DEVLETLİ ÇÖZÜME DESTEK

Sanchez, "Önceliğimiz Gazze'deki durumu stabilize etmek ve insani yardımların geçişini sağlamak. Bundan sonra çabalarımızı iki devletli çözüme odaklayacağız," dedi. İspanya, Filistin ve İsrail arasında barışın sağlanması için uluslararası toplum ve Arap ülkeleri ile birlikte çalışacaklarını belirtti.

ULUSLARARASI HUKUKA UYGUNLUK VURGUSU

Sanchez, Filistin'i tanıma kararının uluslararası hukuka uygun olduğunu tekrar vurgulayarak, "Bugünkü Filistin'i tanıma kararımız uluslararası hukuka uygundur ve bir barış konferansı düzenlemek için Arap ülkeleriyle birlikte çalışacağız." dedi. İspanya'nın bu adımı, Filistin halkının haklarını ve bölgedeki barış sürecini desteklemek amacıyla atıldı.

İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Sanchez, görüşmeye dair açıklamasını sosyal medya platformu X hesabından paylaştı.

İspanya Başbakanı, şunları kaydetti:

"Az önce Türkiye'nin Cumhurbaşkanı ile konuştum. Her iki ülkenin haziran ayında Madrid'de düzenleyeceği hükümetler arası zirveyi onunla analiz ettim. İspanya ile Türkiye arasındaki mükemmel ilişkilerin güçlendiğinin bir örneği daha. Ayrıca, Filistin devletinin İspanya tarafından tanınması ve şiddete kesin olarak son verecek barış anlaşmasına varılması ihtiyacını da ele aldık."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.