İsrail basınından iddia: Tel Aviv ateşkese yanaşıyor

İsrail basını, Tel Aviv'in, ABD Başkanı Joe Biden'ın açıkladığı Gazze Şeridi'nde ateşkes ve esir değişimi önerisine büyük ölçüde destek verdiğini bildirdi.

İsrail basınından iddia: Tel Aviv ateşkese yanaşıyor
Yayınlanma:

İsrail devlet televizyonu KAN'ın haberine göre, Tel Aviv, Biden'ın önerisinin ana hatlarının çoğunu kabul etti. Öneri, öncelikle İsrailli siviller ve kadınların, ardından askerlerin serbest bırakılmasını ve yaşayan esirlerin salıverilmesini içeriyor.

Biden, 31 Mayıs'taki Beyaz Saray'daki konuşmasında, İsrail'in sunduğu yeni ateşkes önerisine işaret etmiş ve bu önerinin üç aşamadan oluştuğunu açıklamıştı. İlk aşamada, 6 haftalık bir ateşkes sürecinde İsrail'in Gazze'deki yerleşim yerlerinden çekilmesi ve tarafların elindeki esirlerin bir kısmının serbest bırakılması öngörülüyor.

İkinci aşamada, çatışmaların kalıcı olarak sonlandırılması için müzakerelerin yapılacağı belirtiliyor. Bu aşamada, tüm esirlerin serbest bırakılacağı ve Gazze'den İsrail'in çekilmesinin tamamlanacağı ifade ediliyor. Üçüncü aşamada ise, ateşkesin kalıcı hale gelmesi durumunda Gazze'nin yeniden inşa sürecinin başlatılacağı ve tarafların elindeki ölen rehinelerin teslim edileceği belirtiliyor.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Gazze Şeridi'ndeki hedeflerine ulaşılana kadar savaşın devam edeceğini vurgulamıştı. Hamas ise İsrail'in sunduğu önerilere olumlu baktığını duyurmuştu.

Son olarak, İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog, Biden'ın açıkladığı ateşkes önerisini kabul etmesi halinde Başbakan Netanyahu'yu destekleyeceğini ifade etmişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.