İsrail Batı Şeria'da mülteci kamplarına saldırmaya devam ediyor! Can kaybı artıyor!

İsrail ordusunun işgal altındaki Batı Şeria'nın kuzeyindeki mülteci kamplarına yönelik başlattığı saldırılar ikinci gününe girerken, yaşamını yitiren Filistinli sayısı 17'ye ulaştı.

İsrail Batı Şeria'da mülteci kamplarına saldırmaya devam ediyor! Can kaybı artıyor!
Yayınlanma:

İsrail Ordu Sözcülüğünden yapılan açıklamaya göre, Tulkerim kentindeki Tulkerim Mülteci Kampı'nda meydana gelen silahlı çatışmalarda 5 Filistinlinin öldüğünü açıkladı.

Saldırılarda yaşamını yitiren isimler arasında "Ebu Şuca" lakaplı Muhammed Cabir’in de olduğu belirtildi. Ayrıca, İsrail ordusundan bir askerin çatışmada hafif yaralandığı ve hastaneye kaldırıldığı bildirildi.

Filistin sağlık kaynakları, Ebu Şuca'nın ölümünü doğruladı. İsrail ordusu daha önce 18 Nisan'da Nur Şems Mülteci Kampı'na düzenlediği baskınlarda, aynı kişinin öldüğünü iddia etmişti. Ancak Ebu Şuca'nın cenaze töreninde ortaya çıkması, bu iddianın doğruluğunu sorgulattı.

aa-35504977.gif

İsrail'in çarşamba günü sabah saatlerinde başlattığı ve daha önce 11 kişinin öldüğü belirtilen saldırılarda yaşamını yitirenlerin sayısının 17'ye yükseldiği belirtildi.

İsrail ordusunun, Batı Şeria'nın kuzeyindeki El-Faria Mülteci Kampı'ndan çekildiği, ancak Tulkerim’deki operasyonlarını genişlettiği bildirildi. İsrail güçleri, Tulkerim'deki mülteci kamplarına ve Filistinlilere ait evlere baskın düzenleyip, bu bölgelerde patlama sesleri yükseliyor.

Tulkerim'deki Nur Şems Mülteci Kampı'ndaki baskınlar devam etmekte ve kampın giriş-çıkışları kapalı durumda. İsrail askerleri, evlere baskın düzenleyip, Filistinlileri herhangi bir merkeze veya hapishaneye sevk etmeden "soruşturma" gerçekleştiriyor.

30 SAAT SÜREN BASKIN!

Görgü tanıklarının aktardığına göre, İsrail ordusu Tubas yakınlarındaki Faria Mülteci Kampı'ndan 30 saat süren baskının ardından çekildi. Baskından geride yıkılmış evler, altyapının yanı sıra can kayıpları ve gözaltılar kaldı.

İsrail iş makineleri, bölgedeki altyapıya ve özel mülklere zarar verdi. Tulkerim ve Cenin kentlerinde gece boyunca ve sabah erken saatlerde silah ve patlama sesleri duyuldu. İsrail ordusuna ait insansız hava araçları da bölgede uçuş yapıyor.

DOĞU KUDÜS'TE EN AZ 670 FİLİSTİNLİ YAŞAMINI YİTİRDİ

Son baskınlarla birlikte, 7 Ekim 2023'ten bu yana İsrail askerleri ve yerleşimciler tarafından gerçekleştirilen saldırılarda, Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te en az 670 Filistinli yaşamını yitirdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.