İsrail BM okulunu bombaladı: 12 Filistinli öldü

İsrail'in BM okuluna düzenlediği saldırıda 12 Filistinli daha hayatını kaybetti.

İsrail BM okulunu bombaladı: 12 Filistinli öldü
Yayınlanma:

Gazze Şeridi'nde 13 gündür devam eden kuşatma altında, İsrail ordusu tarafından Birleşmiş Milletler'e (BM) bağlı bir okul hedef alındı. Kuzey Gazze'deki Cibaliya Mülteci Kampı'nda, yerinden edilmiş sivillerin sığındığı BM Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı (UNRWA) bünyesindeki Ebu Hasan Okulu'na yönelik hava saldırısında en az 12 Filistinli yaşamını yitirdi. Ölenler arasında kadın ve çocuklar da bulunuyor.

Filistin haber ajansı WAFA'nın aktardığına göre, İsrail savaş uçakları okulda büyük bir yıkıma yol açtı. Yaralılar, bölgedeki Kemal Advan ve el-Avde hastanelerine sevk edilirken, enkaz altındaki kişilerin kurtarılması için çalışmalar devam ediyor. Gazze'nin kuzeyinde yer alan bu bölgede, İsrail ordusu uzun süredir sivil halkı göçe zorlayan saldırılar düzenliyor.

İSRAİL FİLİSTİNLİLERİ KUZEY GAZZE'DEN GÖÇE ZORLUYOR

İsrail, Gazze'nin kuzeyine yönelik kara harekâtını 6 Ekim'de başlattı. Başta Cibaliya Mülteci Kampı olmak üzere bölgedeki saldırılar, İsrail'in "generallerin planı" olarak bilinen stratejisi doğrultusunda, Filistinlileri bu bölgeden tahliye ederek yerlerine İsrailli yerleşimcilerin yerleştirilmesini amaçlıyor.

İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee, 7 Ekim'de Filistinlilere sosyal medyada yaptığı duyuruda, Beyt Hanun, Cibaliya ve Beyt Lahiya'daki sivillere kuzeyden ayrılarak Gazze'nin güneyindeki Mevasi bölgesine gitmeleri çağrısında bulunmuştu. Bu harita, İsrail ordusunda eski Operasyonlar Bölümü Başkanı General Giora Eiland tarafından hazırlanan zorunlu göç planıyla benzerlik gösteriyor.

İsrail'in 7 Ekim'den itibaren düzenlediği saldırılarda, şimdiye kadar 42 binden fazla Filistinli yaşamını yitirdi, bunların 17 bini çocuk ve 11 bin 378'i kadın. Enkaz altında hâlâ birçok kişinin olduğu ve sivillerin sığındığı hastane, okul gibi binaların da saldırılarda hedef alındığı bildirildi.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.