İsrail Gazze'ye 318 gündür saldırıyor! Ölü sayısı 41 bine dayandı!

7 Ekim 2023'ten bu yana İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda ölenlerin sayısı 40 bin 139'a yükseldi.

İsrail Gazze'ye 318 gündür saldırıyor! Ölü sayısı 41 bine dayandı!
Yayınlanma:

Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, İsrail'in Gazze'deki saldırıları 318 gündür devam ediyor. Son 24 saatte Gazze'nin çeşitli bölgelerinde gerçekleştirilen "3 katliam"da 40 Filistinli yaşamını yitirdi, 134 kişi ise yaralandı.

Saldırılarda yaralı sayısının 92 bin 743'e ulaştığı belirtilirken, hâlâ enkaz altında ve yol kenarlarında ölülerin bulunduğu, sağlık ekiplerinin ve sivil savunma görevlilerinin cenazelere ulaşamadığı ifade edildi.

Öte yandan, İsrail ordusunun işgal altındaki Doğu Kudüs'te de yıkımları sürüyor. Doğu Kudüs'ün kuzeyindeki er-Ram bölgesinde, Filistinlilere ait 4 katlı bir bina İsrail güçleri tarafından yıkıldı. Filistin haber ajansı WAFA'nın bildirdiğine göre, İsrail ordusu, yasa dışı Yahudi yerleşim biriminin bulunduğu caddenin düzenlenmesi için iki askeri kontrol noktası arasında kalan 17 binadan birini yıktı. Kudüs Valiliği, İsrail ordusunun korumasında üç buldozerin bölgeye gelerek Filistinli Enis Zekeriya en-Netşe'ye ait 3 bin 500 metrekarelik alandaki 4 katlı binayı yıktığını açıkladı.

Duvar ve Yerleşim Direniş Komisyonu'nun verilerine göre, İsrail temmuz ayında işgal altındaki Batı Şeria'da 62'si ev olmak üzere toplam 135 yapıyı yıktı. İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları ve Batı Şeria ile Doğu Kudüs'te Filistinlilere yönelik baskın ve yapı yıkımları, bu bölgelerde büyük bir tahribat ve insan kaybına neden oluyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.