İsrail hapishanesinden çıkan Filistinli'den Guantanamo benzetmesi

İsrail cezaevinde 9 ay tutulduktan sonra sağlık durumu oldukça kötü bir halde serbest bırakılan Filistinli Muazzez Halil Abiyyat, gördüğü işkenceleri uluslararası hukuka aykırı eylemlerle dolu Guantanamo hapishanesine benzetti.

İsrail hapishanesinden çıkan Filistinli'den Guantanamo benzetmesi
Yayınlanma:

37 yaşındaki Abiyyat'ın serbest bırakılmasının ardından hastaneye kaldırıldığı ve sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, kıyafetlerinin yırtık olduğu, ayakta durmakta zorlandığı ve genel sağlık durumunun kötü olduğu görülüyor. Abiyyat, "Negev Cezaevi Guantanamo hapishanesi gibi. Aklın hayal edemeyeceği her şey. Öldürme, darp, açlık, hastalık. Esirlerin sadece Allah'ı var. Ben onlardan ayrıldım. Keşke beraber ölseydik. Açlar. Ne yemek var, ne kimse bizi umursuyor." şeklinde açıklamalarda bulundu.

Filistin Esirler Cemiyeti tarafından yapılan yazılı açıklamada ise Abiyyat'ın idari tutukluluk süresi boyunca işkence gördüğü ve bu durumun sağlık durumunu ciddi şekilde etkilediği vurgulandı. İsrail'in son dönemde artan idari tutuklamalarıyla ilgili olarak uluslararası insan hakları kuruluşlarından müdahale çağrısı yapıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.