İsrail ordusu işgal altındaki Batı Şeria’da 5 Filistinli genci öldürdü

İsrail ordusunun işgal altındaki Batı Şeria'nın kuzeyindeki Tubas kentinde seyir halindeki bir araca düzenlediği hava saldırısında 5 Filistinli genç hayatını kaybetti.

İsrail ordusu işgal altındaki Batı Şeria’da 5 Filistinli genci öldürdü
Yayınlanma:

Filistin Kızılayı'ndan yapılan açıklamada, saldırının ardından araçtaki beş gencin öldüğü belirtildi.

İsrail ordusu, yazılı açıklamasında, Hava Kuvvetleri'ne ait bir insansız hava aracıyla Tubas kentinde silahlı olduğu öne sürülen bir gruba üç ayrı hava saldırısı düzenlendiğini ifade etti. Ancak daha fazla ayrıntıya yer verilmedi. Filistin yerel basını, ölenlerden birinin, İsrail hapishanelerinde bulunan El-Aksa Şehitleri Tugayı komutanı Zekeriya ez-Zubeydi'nin oğlu Muhammed ez-Zubeydi olduğunu bildirdi.

İsrail ordusu, işgal altındaki Batı Şeria'nın Cenin ve Tulkerim kentlerindeki operasyonlarına takviye kuvvetler gönderdi. Bölgeden silah ve patlama sesleri yükselirken, direniş güçleriyle çatışmalar devam ediyor.

İsrail ordusunun 28 Ağustos’tan bu yana Batı Şeria'da düzenlediği geniş çaplı saldırılarda, Cenin’de 19, Tubas’ta 9, Tulkerim’de 7 ve El Halil’de 3 olmak üzere toplam 33 Filistinli öldürüldü, 130 kişi yaralandı. İşgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te 7 Ekim 2023'ten bu yana İsrail askerleri ve İsraillilerin saldırılarında 690 Filistinli hayatını kaybetti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.