İsrail’de Bakan Ben Gvir’e kumlu protesto

İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben Gvir, Tel Aviv'deki bir kumsal ziyareti sırasında protesto edildi.

İsrail’de Bakan Ben Gvir’e kumlu protesto
Yayınlanma:

Bakanın üzerine kum attığı öne sürülen 27 yaşındaki bir kadın gözaltına alındı.

KUMSALDAKİ ZİYARET SIRASINDA GERGİN ANLAR

Tel Aviv'deki sahilde ailesiyle birlikte vakit geçiren Ben Gvir’e yönelik tepki, bakanın etrafında bulunan güvenlik önlemlerine rağmen gerçekleşti. Bazı kişilerin bakanla fotoğraf çektirdiği, bazı vatandaşların ise sert tepkiler gösterdiği olayda, protestocuların Gazze'de rehin tutulan İsraillilere işaret ederek Ben Gvir'i suçladıkları iddia edildi.

Olayın ardından, İsrail polisi, 6 Eylül Cuma günü gerçekleşen protestoda bakana kum attığı belirtilen kadının gözaltına alındığını duyurdu. İsrail basını, kadının sorgulanmak üzere gözaltında tutulduğunu aktardı. Polisin açıklamasında, Ben Gvir’in kamu görevlisi olduğu ve bu davranışın 'kamu görevlisine saldırı' kapsamında değerlendirildiği belirtildi.

AİLEDEN TEPKI

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, Ben Gvir’in ve ailesinin çevresinde geniş güvenlik önlemleri olduğu görülürken, çevredeki bazı kişilerin bakana yönelik tepkilerini dile getirdiği kaydedildi. Bir kişi, bakanı sahilde istemediklerini belirterek "Buradan git" diye bağırdı.

Olayla ilgili gözaltına alınan kadının avukatı Sharon Goldenberg, kızının daha önce sabıka kaydı olmadığını ve gözaltı işlemi sırasında ellerinin ve ayaklarının kelepçelendiğini açıkladı. Goldenberg, kızının gözaltı sırasında korktuğunu ve ağladığını belirtti.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.