İsrail'in Suriye'ye hava saldırısı düzenlediği iddia edildi

İsrail'in, Suriye'nin Halep ilinde bazı askeri noktalara düzenlediği hava saldırısıyla ilgili yeni bir gelişme yaşandı.

İsrail'in Suriye'ye hava saldırısı düzenlediği iddia edildi
Yayınlanma:

Suriye yönetimine yakın sosyal medya hesapları, İsrail'e ait hava araçlarının Halep'in kırsalındaki Hayyan beldesinde bulunan bazı askeri hedefleri hedef aldığını iddia etti.

Hayyan'daki bu askeri noktalarda, Beşşar Esad rejimi ordusuna bağlı Hizbullah üyelerinin yoğun bir şekilde bulunduğu biliniyor. Ancak İsrail ve Suriye yönetiminden henüz saldırıyla ilgili herhangi bir resmi açıklama yapılmadı.

Bu son saldırı, İsrail'in Suriye'deki askeri varlığıyla ilgili son dönemde yaşanan gerginliklerin bir parçası olarak görülüyor. Geçtiğimiz günlerde, 29 Mayıs 2024'te Tartus iline bağlı Banyas ilçesinde gerçekleşen bir başka saldırıda, İsrail güçlerinin bir binayı hedef aldığı ve 1 çocuğun hayatını kaybettiği, 10 sivilin yaralandığı iddia edilmişti.

İsrail, 2011'de başlayan iç savaşın ardından Suriye'de zaman zaman İran destekli gruplara ve Suriye ordusuna ait askeri noktalara saldırılar düzenliyor. Bu saldırılar, bölgedeki tansiyonun yüksek olduğu bir dönemde gerçekleşiyor ve bölgedeki istikrarsızlığı derinleştirme riskini taşıyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.