Japonya'da yaşanan depremde ölü sayısı artıyor

Japonya yeni yıla depremle girdi. Japonya'nın batısındaki İşikawa eyaleti kıyısında 5,7 ve 7,4 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi. Depremlerdeki ölü sayısının 48'e yükseldiği açıklandı.

Japonya'da yaşanan depremde ölü sayısı artıyor
Yayınlanma:
Güncelleme:

Japonya Meteoroloji Ajansı açıklamasına (JMA) göre, İşikawa'nın Noto Yarımadasında 5,7 ve 7,4 büyüklüğünde depremler oldu.

Yarımadanın kıyısında 10 kilometre derinlikte 5,7 ve 16.10'da da sığ derinlikte 7,4 büyüklüğünde depremler oluştu. Depremlerin ardından bölge genelinde tsunami uyarısı yapıldı.

Japonya'da meydana gelen sarsıntı, İşikawa vilayetindeki Wajıma şehrini etkiledi ve çevre bölgelerde de hissedildi. Tsunaminin etkisiyle 1,20 metrelik dalgaların Wajıma'nın kıyılarına ulaştığı belirtildi. Bu durum, geniş çapta elektrik kesintilerine sebep oldu ve 36 binden fazla ev elektriksiz kaldı.

Kamu yayıncısı NHK, halka tsunami tehlikesine karşı uyarılarda bulunurken, güvenli yerlere tahliye çağrısı yapıldı. Tsunaminin etkisi ve sarsıntının yayılması, çevre bölgelerde de tedirginliğe yol açtı ve yetkililer, olası tehlikelere karşı önlem alınmasını önerdi.

Japonya'nın İşikawa bölgesindeki depremlerde ölü sayısı 48'e yükseldi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.