Netanyahu, ABD'nin "Gazze'de ateşkese çok yakınız" iddiasını yalanladı

İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, Amerikan Fox News kanalına verdiği röportajda, Gazze'de olası bir ateşkes anlaşmasının durumu hakkında yorumda bulundu.

Netanyahu, ABD'nin "Gazze'de ateşkese çok yakınız" iddiasını yalanladı
Yayınlanma:

Netanyahu, ABD Başkanı Joe Biden'ın Gazze'de ateşkes anlaşmasının yüzde 90'ının tamamlandığı yönündeki açıklamalarını doğru bulmadığını belirtti. Netanyahu, Hamas'ın mevcut anlaşmalara "hayır" dediğini ve Hamas'ın tek talebinin İsrail askerlerinin Gazze'den çekilmesi olduğunu iddia etti.

Netanyahu, geçen hafta 6 İsrailli esirin hayatını kaybetmesinin ardından İsrail'in taviz vermesinin yanlış olduğunu ve ABD yönetiminin Hamas'a taviz vermesi için baskı yapmasını istedi. Philadelphi Koridoru'nu kontrol etme konusundaki kararlılığını vurgulayan Netanyahu, bu adımın Hamas'ın Gazze'de yeniden silahlanmasını önlemek ve esirlerin Mısır'a kaçırılmasını engellemek amacıyla olduğunu belirtti.

Ateşkes anlaşmasının yakın olmadığını ve tüm bu durumdan Hamas'ın sorumlu olduğunu ifade eden Netanyahu, ABD Başkanı Biden'ın "Netanyahu ateşkes için daha fazla çaba göstermeli" yorumu hakkında da yorum yaparak, "Başkan ne demek istedi bilmiyorum" dedi. ABD'den üst düzey bir yetkili, Gazze'de ateşkes anlaşmasının büyük ölçüde tamamlandığını ancak bazı detayların hâlâ müzakere edildiğini belirtmişti.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.