Trump suikasti sonrası "gizli servis" mercek altında

ABD'de eski Başkan Donald Trump'a yönelik suikast girişimi sonrasında ABD Gizli Servisi, güvenlik protokollerindeki aksaklıklar nedeniyle eleştirilere maruz kalıyor.

Trump suikasti sonrası "gizli servis" mercek altında
Yayınlanma:

The New York Times'ın haberine göre, suikast girişimini gerçekleştiren 20 yaşındaki Thomas Matthew Crooks'un ateş ettiği binanın güvenliği Gizli Servis tarafından sağlanamamış.

Gizli Servis, Trump'ın miting yapacağı alanın güvenliğini sağlamak için önceden bölgeyi ziyaret ederek koruma gereken noktaları belirlemiş, ancak Crooks'un ateş ettiği binayı koruma alanına almamış. Bu durum, Gizli Servis'in güvenlik planlamasında bir eksiklik olarak değerlendiriliyor.

Gizli Servis'in, yerel polisler tarafından şüpheli bir kişi hakkında bilgilendirildiği ancak bu bilginin zamanında ve doğru şekilde değerlendirilmediği belirtiliyor. İletişim eksikliği nedeniyle polis ve Gizli Servis arasında koordinasyon sorunları yaşandığı düşünülüyor.

Suikast girişimi sonrasında Trump'ın hemen koruma altına alınması olumlu karşılanırken, ajanların Trump'ı sahneden çıkarmak yerine bir süre daha sahnede tutmaları, Gizli Servis'in tepkisizliği veya yetersiz tepki gösterdiği şeklinde yorumlanıyor.

Bu olay, ABD Gizli Servisi'nin koruma göreviyle ilgili protokollerin gözden geçirilmesine ve iyileştirilmesine yönelik yeni tartışmaları da beraberinde getirdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.