Türk aktivist Ayşenur Ezgi Eygi'nin otopsi raporu açıklandı

Filistin'in işgal altındaki Batı Şeria bölgesindeki Nablus kentinin Valisi Gassan Daglas, Türk aktivist Ayşenur Ezgi Eygi'nin otopsi raporunun, İsrailli bir keskin nişancı tarafından başından vurularak öldürüldüğünü doğruladığını açıkladı.

Türk aktivist Ayşenur Ezgi Eygi'nin otopsi raporu açıklandı
Yayınlanma:

Otopsi, dün gece Nablus'taki En-Necah Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde gerçekleştirildi.

OLAYIN ARKA PLANI

Batı Şeria'da düzenlenen barışçıl bir gösteri sırasında İsrail askerleri, katılımcılara ateş açtı. ABD vatandaşı da olan Eygi, Filistinlilere destek amacıyla gösteriye katıldı. Gösteri sırasında başından vurulan Eygi, Filistinlilere ait bir hastaneye kaldırıldı ancak tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

ULUSLARARASI DAYANIŞMA HAREKETİ (ISM) VE ÖNCEKİ VAKALAR

Ayşenur Ezgi Eygi, Filistin topraklarının İsrail tarafından işgaline karşı barışçıl ve sivil yöntemlerle destek veren Uluslararası Dayanışma Hareketi (ISM) gönüllüsüydü. 2003 yılında İsrail buldozeri tarafından ezilerek hayatını kaybeden ABD vatandaşı Rachel Corrie de aynı harekete mensuptu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN TEPKİSİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Eygi’nin öldürülmesini kınayarak, İsrail’in işlediği insanlık suçlarının hesap vermesi için hukuk önünde mücadele edeceklerini belirtti.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.