Yalnızca '4 Dolar'a satın alınan vazo Maya dönemine ait çıktı!

ABD'de bulunan 20 tarihi ve kültürel eser, Meksika'ya iade ediliyor. Washington DC'deki bir ikinci el eşya dükkanından sadece 4 dolara satın alınan ve yaklaşık bin yıl önce Maya döneminde yapıldığı anlaşılan bir vazonun da bu eserler arasında yer aldığı bildirildi.

Yalnızca '4 Dolar'a satın alınan vazo Maya dönemine ait çıktı!
Yayınlanma:

Meksika'nın antikalardan sorumlu kurumu INAH'ın açıklamasına göre, iade edilecek eserler arasında Milattan Sonra 200-800 yılları arasında yapıldığı değerlendirilen Maya medeniyetine ait vazolar ve çeşitli kültürlere ait heykeller bulunuyor.

ESER İADE EDİLDİ

Karar'ın haberine göre, ABD vatandaşı Anna Lee Dozier, beş yıl önce Washington'daki bir ikinci el eşya dükkanından 4 dolara satın aldığı kırmızı ve beyaz renklerdeki vazonun, Maya döneminden kaldığını bilmeden almıştı. INAH'ın yaptığı değerlendirme sonucunda, vazonun gerçek ve değerli bir eser olduğu ortaya çıktı.

Dozier, Meksika'ya yaptığı bir ziyaret sırasında bu durumu ABD Büyükelçiliği'ne bildirdi ve vazoyu Meksika'nın başkenti Meksiko City'deki yetkililere teslim etti. "Eserin menşei ülkesine iade edilmesi gerektiğine inandığını" belirten Dozier, bu sayede eserin artık güvende olduğunu ve içinin rahatladığını ifade etti.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.