2024-YKS raporu Bakan Tekin’e sunuldu! İşte detaylar...

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 2024-Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) kapsamında değerlendirmeler yapmak üzere ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy’u kabul etti. Bakanlık ve ÖSYM arasındaki işbirliğinin ardından, YKS'ye yönelik hazırlıklar detaylandırıldı.

2024-YKS raporu Bakan Tekin’e sunuldu! İşte detaylar...
Yayınlanma:

Bakan Tekin’in, ÖSYM soru bankasına yönelik soru yazım çalışmalarının ÖSYM uzmanları, akademisyenler ve Bakanlığa bağlı okullarda görev yapan öğretmenlerce yapılacağına dair açıklamaları doğrultusunda, MEB Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile ÖSYM uzmanları işbirliği yaparak bir çalışma programı oluşturdu. Bu kapsamda soru yazım çalışmaları yürütüldü.

RAPOR SUNULDU

ÖSYM Başkanı Ersoy, Bakan Tekin’e 2024-YKS'ye yönelik hazırlanan raporu sundu. Raporda şu detaylara yer verildi:

  • Müfredat Uyumu: Sınav sorularının, MEB'in öğretim programları ve ders kitaplarıyla uyumlu olduğu belirtildi. Soruların, bakanlığın müfredatına uygun olarak hazırlandığı ve ders kitaplarındaki konu, kazanım, etkinlik ve örnekleri kapsadığı tespit edildi.
  • Bilgi Temelli Sorular: Matematik, fizik, kimya, biyoloji, Türk dili ve edebiyatı, tarih, coğrafya, din kültürü ve ahlak bilgisi ve felsefe derslerinden hazırlanan soruların bilgi temelli olduğu ve eleştirel düşünme, yorumlama ve bütüncül yaklaşımın öne çıktığı vurgulandı.

ÖĞRENCİ VE EĞİTİMCİ KATKILARI

Ersoy, 2024-YKS hazırlık sürecinde öğrencilerin okula düzenli devam etmeleri ve derslere aktif katılımlarının önemini belirtti. Ayrıca, ders kitaplarının birincil kaynak olarak kullanılması, konu içeriklerine dikkat edilmesi ve kitaplarda yer alan ölçme ve değerlendirme etkinliklerinin yapılmasının önemine değindi.

MÜFREDAT KONULARINI KAPSAYACAK

Bakan Tekin, daha önce yaptığı açıklamada, “ÖSYM soru bankasına, soru hazırlama çalışmalarına ÖSYM uzmanları ve akademisyenlerin yanı sıra MEB’e bağlı okullarda görev yapan öğretmenler de dahil ediliyor. ÖSYM'nin YKS soru havuzu, tamamen müfredat konularını kapsayacak şekilde oluşturuluyor, öğrenciler müsterih olsun” demişti.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.