Ankara’nın meşhur kitapevleri artık sadece gezilen bir yer haline geldi

Ankara'nın meşhur kitap evlerinden biri olan ve Başkent'teki buluşma adresi olarak bilinen Dost Kitabevi, artan kitap fiyatları yüzünden boş kalıyor. Kitapseverler, bütçelerini korumak için alternatif seçeneklere yönelirken, birçok kitabevindeki kitaplar sadece incelenip sonra geri raflara bırakılıyor.

Ankara’nın meşhur kitapevleri artık sadece gezilen bir yer haline geldi
Yayınlanma:

ÖZEL HABER GAMZE ERDOĞAN

Ankara'nın en eski kitabevlerinden olan Dost Kitabevi, şehrin en bilinen ve sevilen kitabevleri arasında yer alıyor. Kızılay Karanfil Sokak'ta konumlanan bu mekân, yıllardır kitapseverlerin uğrak noktası olarak biliniyor.

Kitabevi, geniş kitap koleksiyonuyla sadece kitap satmakla kalmayıp, aynı zamanda kültürel bir buluşma noktası olarak da Ankaralıların ilk tercih yerleri arasında bulunuyor.

adsiz-tasarim-68.png

KİTAP FİYATLARI İNTERNETE GÖRE DAHA PAHALI

Kitap fiyatlarının internet sitelerine ve diğer alışveriş noktalarına göre daha pahalı olsa da şimdilerde bu durum daha da belirgin hale geldi. Günümüz ekonomik şartlarında kitap fiyatlarının daha da artması, kitap satın almayı da zorlaştırdı. Bir zamanlar kitap satın almanın keyfini yaşatan Dost Kitabevi, şimdi sadece kitapları uzaktan inceleyebileceğimiz bir yer haline geldi.

adsiz-tasarim-67.png

KİTAPSEVERLERİN ZOR KARARI

Kitap fiyatlarının yüksekliği, özellikle kitap okumayı seven ancak bütçesi sınırlı olan bireyler için büyük bir sorun haline geldiği biliniyor. İnternetten alışveriş yapmanın daha ekonomik olduğu bir dönemde, fiziksel kitabevlerine olan talep de azaldı. Tatil sezonunun başladığı ve okulların kapandığı bu dönemde kitapevleri büyük bir sessizliğe büründü.

adsiz-tasarim-65.png

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.