Bakan Tekin: Türkiye, küresel sömürüye karşı mücadelesini sürdürüyor

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Uluslararası Saraybosna Üniversitesi (IUS) 2024-2025 Akademik Yılı Açılış Töreni'nde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin köklü medeniyetinden aldığı ilhamla küresel sömürü düzenine karşı çıkışını sürdürdüğünü belirtti. Özellikle Filistin başta olmak üzere tüm mazlum halklar için adalet ve özgürlük mücadelesi verdiklerini vurguladı.

Bakan Tekin: Türkiye, küresel sömürüye karşı mücadelesini sürdürüyor
Yayınlanma:

MEB Bakanı Tekin, Uluslararası Saraybosna Üniversitesi (IUS) 2024-2025 Akademik Yılı Açılış Töreni'ne katıldı. Burada bir konuşma yapan Bakan Tekin, Bosna Hersek'te yaşanan sel felaketine de değinen Tekin, Türkiye'nin her anlamda bölgeye destek vermeye hazır olduğunu ifade etti. Yeni akademik yılın hayırlı olmasını dileyen Tekin, Bosna Hersek ve Türkiye arasındaki kardeşlik bağlarının güçlendirilmesinde üniversitenin önemli bir rol üstlendiğini belirtti.

"ADALET, İLİŞKİLERİN TEMEL TAŞIDIR"

Adaletin, tüm insan ilişkilerinin temel belirleyicisi olduğunu vurgulayan Tekin, "Adalet, insanın insanla, toplumla ve devletle olan ilişkilerinde en önemli parametredir. Medeniyetimiz bu dengeyi hem teoride hem pratikte başarılı şekilde ortaya koymuştur. Biz, gücümüzü kaba kuvvetten değil, adalet ve hikmetten alıyoruz" diye konuştu.

Tekin, medeniyet havzasında yer alan ülkelerin yaşadığı geri kalmışlıkların sadece bu toplumları değil, tüm mazlum coğrafyaları olumsuz etkilediğini de belirtti.

"DÜNYA, BEŞTEN BÜYÜKTÜR"

Türkiye'nin küresel sömürü düzenine karşı verdiği mücadelenin önemine değinen Bakan Tekin, emperyalist güçlerin kendi çıkarları doğrultusunda milyonlarca insanın yaşamını olumsuz etkilediğini ifade etti. Birleşmiş Milletler gibi uluslararası kurumların dahi bu düzenin devamına hizmet ettiğini savunan Tekin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sıkça dile getirdiği "Dünya, beşten büyüktür" sözünün bu düzenin karşısındaki büyük bir meydan okuma olduğunu söyledi.

"Türkiye, tarihi mirasından aldığı güçle adalet ve özgürlüğün tesis edilmesi için mücadele etmektedir. Filistin ve diğer mazlum halklar için bayrağı yükseklerde tutuyoruz" diyen Tekin, bu mücadelenin zorlu ancak inançlarının tam olduğunu belirtti.

"EVRENSEL DEĞERLER IŞIĞINDA KARDEŞLİK BAĞLARINI GÜÇLENDİRİYORUZ"

Bakan Tekin, Türkiye’nin Bosna Hersek ve Balkanlar başta olmak üzere kardeş coğrafyalarla güçlü gönül bağlarını yeniden inşa etmek için çalıştığını vurguladı. "Evrensel ilke ve değerler doğrultusunda, adil ve özgür bir geleceğe birlikte yürümek istiyoruz" dedi.

Konuşmasının ardından, Uluslararası Saraybosna Üniversitesi bursluluk sınavında başarılı olan öğrencilere sertifikalarını takdim eden Tekin, Bosna Hersek ve Türkiye arasındaki eğitim işbirliğinin önemine dikkat çekti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.