Bakan Yusuf Tekin, ikinci dönemin ilk günü öğrencilerle buluştu

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 16 günlük yarıyıl tatilinin ardından Ankara Etimesgut Şehit Güner Altınok İlkokulunda öğrenciler ve öğretmenlerle buluştu.

Bakan Yusuf Tekin, ikinci dönemin ilk günü öğrencilerle buluştu
Yayınlanma:

Milyonlarca öğrenci ve binlerce öğretmen, 16 günlük tatilin ardından okullarına kavuştu. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin de öğrencilerle bir araya geldi.

Etimesgut'u ziyaret eden Bakan Tekin, ikinci dönemin ilk ders zili öncesi düzenlenen bayrak töreninde öğrencilerle İstiklal Marşı'nı okudu. Sınıflarda öğrencilerle bir araya gelen Bakan Tekin, öğrencilerle yarıyıl tatiline ilişkin sohbet etti.

Etimesgut Şehit Güner Altınok İlkokulu Masal Atölyesi'ni de ziyaret eden Tekin, Nasrettin Hoca fıkrası canlandırması yapan öğrencilerin mini oyununu izledi.

Eleştirel düşünme becerisini geliştirmek için Nasreddin Hoca fıkrası üzerinden öğretmen ve öğrencilerin uyguladığı "soru-cevap" bölümünü de izleyen Yusuf Tekin, öğrencilere şu soruyu yöneltti: "Öğretmeninizle yaptığınız dersi beğeniyor musunuz?"

etimesgut-y.jpg

ÖĞRENCİLERİN SORULARINI CEVAPLADI

Nasreddin Hoca fıkrasıyla ilişkili soruları da cevaplayan Bakan Tekin, "Dostlarınıza güvenir misiniz?" diye sorusuna şu cevabı verdi: "Evet, güvenirim." Öğrencilerin diğer sorularını da yanıtlayan Bakan Tekin, "Siz küçükken çalışkan mıydınız?" sorusuna, "Evet, biraz öyleydim, çalışkandım." şeklinde cevap verdi.

ZİYARETİNİ SOSYAL MEDYADAN PAYLAŞTI

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Etimesgut'taki ziyaretine ilişkin sosyal medya hesabından şu değerlendirmeyi yaptı:

"Bugün ülkemizin 81 ilinde yaklaşık 18 milyon öğrencimiz, 1 milyonun üzerinde öğretmenimiz yeni döneme 'merhaba' dedi. Bizler de okul koridorlarının çocuklarımızın neşeli sesleriyle yankılandığı bu güzel günün mutluluğuna ortak olmak için Etimesgut Şehit Güner Altınok İlkokulumuzda öğrencilerimiz ve meslektaşlarımızla beraberdik. 2023-2024 eğitim öğretim yılının 2. dönemi eğitim ailemize hayırlara vesile olsun inşallah." Yusuf Tekin'in ziyaretine Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel de eşlik etti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.