Boğaziçi Üniversitesi yurt ücretlerine zam!

Boğaziçi Üniversitesi’nde yurt ücretlerine yüzde 60 zam yapıldı.

Boğaziçi Üniversitesi yurt ücretlerine zam!
Yayınlanma:

Yapılan zam öğrencilerin tepkisine neden oldu. 2024-2025 akademik yılı için belirlenen yeni ücretler 1200 TL ile 4350 TL arasında değişirken, enflasyonun etkisiyle barınma krizi yaşayan öğrenciler bu artışı "fahiş" olarak nitelendirdi.

Boğaziçi Üniversitesi Yurtlar ve Konutlar Şube Müdürlüğü tarafından duyurulan zam kararı, özellikle Kredi Yurtlar Kurumu’ndan (KYK) sadece 2 bin TL ödeme alan öğrencileri zor durumda bıraktı. Üniversitenin en düşük ücretli yurtlarında 15 kişilik bir odada kalmanın bedeli 1200 TL olarak belirlenirken, öğrenciler bu rakamın bile KYK desteğiyle karşılanmasının güç olduğuna dikkat çekiyor.

Cumhuriyet gazetesinin haberine göre, öğrenciler yurt ücretlerinin aşırı yükselmesine karşı tepkilerini dile getirirken, burslara herhangi bir artış yapılmamasına da dikkat çektiler. Bir öğrenci, "Kalabalık ve küçük odalarda yaşamaya mecburuz. Geçen yıl 6 kişilik odada kalıyordum ve ücret 4 bin TL’ye yükseldi. Yurt ücretlerine zam yapılırken, burslara hiç zam yapılmıyor," diyerek yaşadıkları sıkıntıları dile getirdi.

Öğrenciler, barınma maliyetlerinin yanı sıra, artan yaşam giderleri karşısında daha fazla destek beklediklerini ifade ediyo

rlar.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.