Gazi Üniversitesi Kazakistan'da şube açıyor

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ve Kazakistan Bilim ve Yükseköğretim Bakanlığı arasında, Gazi Üniversitesi'nin Özbekali Janibekov Güney Kazakistan Pedagoji Üniversitesi'nde şube açmasına yönelik bir mutabakat zaptı imzalandı. Bu anlaşma, Türk dünyasındaki üniversiteler arasındaki iş birliğini güçlendirecek ve akademik ile öğrenci hareketliliğini artıracak.

Gazi Üniversitesi Kazakistan'da şube açıyor
Yayınlanma:

YÖK Başkanı Erol Özvar, çevrimiçi imza töreninde yaptığı konuşmada, "Bu mutabakat, Türk dünyasındaki üniversitelere yeni fırsatlar sunacak. Ülkelerimiz arasındaki bağları daha da güçlendirecek." dedi. Özvar, Hoca Ahmet Yesevi Üniversitesi'nden sonra Türkiye ile Kazakistan arasındaki bu iş birliğinin yükseköğretim alanında geniş bir etki yaratmasını umduğunu ifade etti.

Anlaşma ile birlikte, Gazi Üniversitesi ve Güney Kazakistan Pedagoji Üniversitesi ortak diploma programları oluşturacak. İki üniversite, araştırma faaliyetlerini artırarak uluslararası düzeydeki etkinliklerini de yükseltmeyi hedefliyor.

Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Uğur Ünal, akademik çalışmalarını ortak programlar ve değişim fırsatları ile destekleyeceklerini belirterek, "Bu sayede çalışmalarımıza daha fazla hız kazandıracağız." dedi.

Törene, YÖK Başkan Vekili ve diğer YÖK üyeleri ile Özbekali Janibekov Güney Kazakistan Pedagoji Üniversitesi Rektörü de katıldı. Bu mutabakat, Türk dünyası için önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.