LGS'deki bir soru iptal edildi

2024 Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavında yer alan bir fen bilimleri sorusu, mahkeme kararıyla iptal edildi.

LGS'deki bir soru iptal edildi
Yayınlanma:

Davayı açan Emre Bayar, 2 Haziran 2024 tarihinde düzenlenen LGS sınavındaki fen bilimleri bölümünde yer alan bir sorunun doğru cevabının farklı bir şık olması gerektiğini öne sürdü. Bayar, sınav sonucunun hatalı olduğunu savunarak İdare Mahkemesi’ne başvurdu. Dilekçesinde, sorunun iptal edilmesini ve cevap anahtarının düzeltilmesini talep etti.

ÖĞRENCİLER FARKLI CEVAPLARA YÖNLENDİRİLEBİLİR

Mahkemeye sunulan bilirkişi raporunda, söz konusu sorunun öğrencilere farklı anlamlar çıkarabileceği ve onları yanlış yönlendirebileceği belirtildi. Raporda, sorunun net olmadığı ve bu nedenle iptal edilmesi gerektiği yönünde kanaat oluştuğu ifade edildi.

SORU, 8. SINIF SEVİYESİNE UYGUN DEĞİL

Mahkeme, bilirkişi raporundaki tespitleri dikkate alarak sorunun iptaline karar verdi. Mahkemenin kararında, sorunun doğru cevabının bulunabilmesi için öğrencilerin üst düzey kazanımlara sahip olmaları gerektiği, sorunun 8. sınıf seviyesine uygun olmadığı ve öğrencilerin soruyu doğru anlamasının beklenemeyeceği belirtildi.

SORUNUN YETERİNCE NET OLMADIĞI BELİRLENDİ

Mahkeme, sorunun doğru ve açık bir şekilde hazırlanmadığına hükmetti. Kararda, "Sorunun, okuyan her öğrencinin aynı anlamları çıkarabileceği kadar net olmadığı" ifade edilerek, sorunun yanlış anlamalara yol açabileceği ve bu durumun öğrencilerin sınav performansını olumsuz etkileyebileceği vurgulandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.