Öğretmenlerden “Akıllı Bloklarım” eTwinning Projesi
Türkiye’nin farklı illerinden farklı ilçelerinden farklı okullarından farklı öğretmenlerin bir araya geldiği “Akıllı Bloklarım” eTwinning Projesi projesi çalışmalarına başladı.
Türkiye’nin farklı illerinden farklı ilçelerinden farklı okullarından farklı öğretmenlerin bir araya geldiği “Akıllı Bloklarım” eTwinning Projesi projesi çalışmalarına başladı. Proje 4 ay sürecek olup, 4-11 yaş grubundaki öğrencileri kapsıyor. Projede Ankara’yı Altındağ Belediyesi Aktaş Anaokulunda görev yapan öğretmen Özlem Yasunoğlu temsil ediyor.
eTwinning Avrupa’daki okullar için oluşturulmuş bir topluluk. 10 farklı öğretmen Hamza Evmez’in öncülüğünde bir araya geldi. Kuruculuğunu ise Şerife Sargın ve Dilek Çayırbağ Keskin yapmakta.
eTwinning, iletişim kurmak, işbirliği yapmak, projeler geliştirmek, paylaşmak; kısacası Avrupa’daki en heyecan verici öğrenme topluluğunu hissetmek ve bu topluluğun bir parçası olmak için, Avrupa ülkelerindeki katılımcı okullardan birinde çalışan personele (öğretmenler, müdürler, kütüphaneciler v.b.) yönelik bir platform sunmaktadır.
PROJENİN AMACI
“Akıllı Bloklarım” eTwinning projesinde Logo oyuncaklarıyla çalışmalar etkinlikler yapılacaktır. Rakam çalışmaları, kavram çalışmaları, oyun ve müzik çalışmaları, örüntü çalışmaları, kodlama ve sudoku çalışmaları, ilişki kurma çalışmaları, renk çalışmaları, tasarım çalışmaları ve birçok eğlenceli etkinlikler yapılacaktır. Bu çalışmalar çocukların erken yaşta başlayarak farkındalık oluşturmalarını, çoklu zeka alanları uzamsal zeka, çoklu zeka, sözel zeka, sayısal zeka, müziksel zeka, içsel zeka, sosyal zeka gibi alanlarda ve tüm gelişim alanlarını desteklenmesine yardımcı olacaktır. Öğrenci merkezli yaklaşım ile yaparak yaşayarak öğrenmelerine; eğlenceli ve çocuğun doğasına uygun öğrenme aktiviteleriyle onların uzaktan eğitimlerini desteklemeyi amaçlıyor.
PROJENİN HEDEFLERİ
Proje ile öğrencilerin oyun yoluyla ve eğlenceli aktivitelerle öğrenmelerini hedefleniyor. Çocukların doğasına uygun öğretim teknikleriyle projeler zenginleştirilmek isteniyor. Kullanılan web2 araçlarıyla teknolojiyi yetişkin gözetiminde güvenli bir şekilde kullanabilmelerini ve eğitim-öğretim etkinliklerimizi müfredata uygun şekilde planlamayı; öğrencilerimizin farklı bakış açıları kazanabilmeleri de hedefler arasında. Bu çalışmalar çocukların erken yaşta başlayarak farkındalık oluşturmalarını, çoklu zeka alanları uzamsal zeka, çoklu zeka, sözel zeka, sayısal zeka, kinestetik zeka, müziksel zeka, içsel zeka, sosyal zeka gibi alanlarda ve tüm gelişim alanlarını desteklenmesine yardımcı olacaktır.
PROJEYE KATILAN ORTAK OKULLAR VE ÖĞRETMENLER
1-Hamza Evmez (öncülüğünde)Orhan Gazi İlkokulu Karatay/KONYA
2-Şerife Sargın (kurucu)Karaaslan Cumhuriyet İlkokulu Karatay/KONYA
3-Dilek Çayırbağ Keskin(kurucu)Ertuğrul Gazi Ortaokulu Selçuklu/KONYA
4-Özlem Yasunoğlu- Altındağ Belediyesi Aktaş Anaokulu Altındağ/ANKARA
5-Deniz Ceylan Döven -Hobyarlı Ahmet Paşa İlkokulu Fatih/İSTANBUL
6-Zehra Çelik Kocakaya -Hacımusaoğlu Anaokulu Demre/ANTALYA
7-Fazilet İclal KETBOĞA-Özlüce Anaokulu Nilüfer/BURSA
8-Tuba Tanrıverdi -Şehit Mehmet Kocabay Ortaokulu Dilovası/KOCAELİ
9-Melek ŞAHİN -İsmetpaşa İlkokulu Sungurlu/ÇORUM
10-Zuhal BATAKCI- İsmetpaşa İlkokulu Sungurlu/ÇORUM
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.