Öğretmenlere beklenmedik ek ders ödemesi: Hesaplarınızı kontrol edin

Eylül ayında öğretmenlerin ek ders ücretleri, ders saatlerine göre hesaplanarak hesaplarına yatmaya başladı.

Öğretmenlere beklenmedik ek ders ödemesi: Hesaplarınızı kontrol edin
Yayınlanma:

2024-2025 eğitim öğretim yılı itibarıyla getirilen yeni düzenlemeyle, öğretmenler ek ders ücretlerinde sürpriz bir artışla karşılaştılar.

Milli Eğitim Bakanlığı, ücretli öğretmenlere daha yüksek ek ders ücreti ödemesi nedeniyle kadrolu öğretmenlerin üzerindeki vergi yükünü hafifletmek amacıyla ek ders ücretlerine uygulanan vergi oranını %15’e sabitledi. Daha önce %27 vergi diliminde olan öğretmenler, ek ders ücretlerini yaklaşık 90 lira olarak alırken, yeni düzenlemeyle bu miktar 108 liraya yükseldi. Vergi oranındaki bu değişiklik, öğretmenlerin hesaplarına yatan beklenmedik yüksek tutarlar karşısında şaşkınlık yaşamalarına neden oldu.

Kararın arkasındaki temel amaç, Milli Eğitim Bakanlığı’nın kadrolu ve sözleşmeli öğretmenlerin okullarda daha fazla istihdam edilmesini sağlamak. Bakanlık, öğretmenlerin farklı branşlarda ders verebilmeleri için de yeni düzenlemeler yapmayı planlıyor.

Bu değişiklikler, öğretmenlerin motivasyonunu artırırken, eğitim sisteminde daha sürdürülebilir bir yapının oluşturulmasına ve öğrencilerin daha kaliteli bir eğitim almasına katkı sağlay

abilir.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.