Okul öncesi ve 1. sınıf öğrencileri için yarın uyum programı başlıyor

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından okul öncesi ve ilkokul 1. sınıf öğrencileri için hazırlanan uyum programı, yarın başlıyor. 2024-2025 eğitim öğretim yılına yeni adım atan öğrenciler, 2-6 Eylül tarihleri arasında okulları, öğretmenleri ve arkadaşlarıyla tanışacaklar.

Okul öncesi ve 1. sınıf öğrencileri için yarın uyum programı başlıyor
Yayınlanma:

Yarın başlayacak uyum programı kapsamında, öğrenciler okula alışma sürecine adım atacak. Bu süreçte, öğrencilerin okula daha kolay uyum sağlamaları ve eğitim hayatlarına sağlıklı bir başlangıç yapmaları hedefleniyor. Tüm sınıf ve kademelerde ise yeni eğitim ve öğretim yılı, 9 Eylül Pazartesi günü itibarıyla resmen başlayacak.

EBEVEYNLERE ÖNERİLER

Uyum sürecinde, bazı öğrencilerin ebeveynlerinden ayrılmakta güçlük çekebileceği öngörülüyor. Bu durumda uzmanlar, anne ve babalara sınıf içinde değil, okul bahçesinde beklemelerini ve çocuklarıyla okula yönelik olumlu sohbetler yapmalarını öneriyor.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın "2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı Çalışma Takvimi" genelgesine göre, öğretmenlerin mesleki çalışmaları 2 Eylül Pazartesi günü başlayacak. Birinci dönem ise 9 Eylül 2024 Pazartesi günü başlayacak ve 17 Ocak 2025 Cuma günü sona erecek. Birinci dönem ara tatili 11-15 Kasım 2024 tarihleri arasında yapılacak.

Yarıyıl tatili 20 Ocak 2025 Pazartesi başlayacak ve 31 Ocak 2025 Cuma günü sona erecek. İkinci dönem 3 Şubat 2025 Pazartesi günü başlayacak ve 20 Haziran 2025 Cuma günü sona erecek. İkinci dönem ara tatili ise 31 Mart-4 Nisan 2025 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.