Okullarda yaz tatili dönemi kısalıyor!

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2025-2026 eğitim öğretim yılında önemli değişiklikler yapmaya hazırlanıyor.

Okullarda yaz tatili dönemi kısalıyor!
Yayınlanma:

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2025-2026 eğitim öğretim yılında önemli değişiklikler yapmaya hazırlanıyor. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in açıklamasına göre, yaz tatili süresi 20 gün kadar kısaltılacak. Bu yıl için ise tatil süresinde herhangi bir değişiklik yapılmayacak ve yeni eğitim öğretim yılı planlandığı gibi 9 Eylül'de başlayacak.

YAZ TATİLİ KISALIYOR

2025-2026 eğitim öğretim yılından itibaren yaz tatili süresi 20 gün kadar kısaltılacak. Bakan Yusuf Tekin, bu değişikliğin öğrencilerin eğitim süreçlerine daha fazla zaman ayırmaları ve akademik başarılarının artması amacıyla yapıldığını belirtti. Yaz tatilinin kısaltılması, öğrencilerin uzun tatil dönemlerinde yaşadığı öğrenme kayıplarının önüne geçmeyi hedefliyor.

DERS SAATLERİ AZALIYOR

Milli Eğitim Bakanlığı'nın gündemindeki bir diğer önemli değişiklik ise ders saatlerine ilişkin. Bakan Tekin, öğretmenlerin yoğun şikayetleri üzerine ders saatlerinin kısaltılacağını duyurdu. Bu düzenlemenin gelecek eğitim öğretim yılından itibaren uygulanması bekleniyor. Böylece, öğretmenlerin ve öğrencilerin daha verimli ders işleyebilmesi amaçlanıyor.

2024-2025 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI TAKVİMİ

Yeni düzenlemeler öncesinde 2024-2025 eğitim öğretim yılı takvimi şu şekilde olacak:

  • 1. Dönem Ara Tatil: 11-15 Kasım 2024
  • Sömestr Tatili: 20 Ocak 2025 – 31 Ocak 2025
  • 2. Dönem Ara Tatil: 31 Mart 2025 – 4 Nisan 2025
  • Yaz Tatili: 20 Haziran 2025

GELECEĞE YÖNELİK HAZIRLIKLAR

Milli Eğitim Bakanlığı, yeni düzenlemelerle ilgili detayları önümüzdeki dönemde daha net bir şekilde açıklayacak. Öğrenciler, veliler ve eğitimciler, bu değişikliklere göre hazırlıklarını yapacak. Bakanlık, bu değişikliklerin eğitim sistemine olumlu katkılar sağlayacağını ve eğitim kalitesini artıracağını umut ediyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.