Özel yurt fiyatları ev kiralarıyla yarışıyor: Hangi il ne kadar?

Yüksek Öğrenim ve Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından, özel yurt arayışları hız kazandı.

Özel yurt fiyatları ev kiralarıyla yarışıyor: Hangi il ne kadar?
Yayınlanma:

Büyükşehirlerde özel yurt ücretleri dikkat çekici seviyelere ulaştı. Sabah'ın haberine göre aylık yurt ücretleri 25 bin TL'den başlayıp, 80 bin TL'ye kadar çıkabiliyor ve bu rakamlar kiralarla yarışır hale geldi.

ANKARA'DAKİ YURT ÜCRETLERİ

Ankara'da tek kişilik oda fiyatları 20-25 bin TL arasında değişirken, iki kişilik odalar 16-20 bin TL aralığında bulunuyor. Ankara’daki yurtlar, İstanbul'a göre daha uygun fiyatlı ve genellikle sabah kahvaltısı, öğle ve akşam yemekleri sunuyor. Ancak çamaşır yıkama hizmeti için 30 TL ile 60 TL arasında ücret talep ediliyor.

İSTANBUL'DA ÖZEL YURT ÜCRETLERİ

İstanbul'da özel yurt fiyatları en yüksek seviyelerde. Beşiktaş'taki bir kız yurdunda, kahvaltı dahil tek kişilik odaların aylık ücreti 35 bin TL. Elektrik, su ve internet bu fiyata dâhil ancak çamaşır yıkama başına 55 TL ücret talep ediliyor. Beşiktaş'taki bir erkek yurdunda ise kahvaltı dahil iki kişilik odalar aylık 24 bin TL.

Avcılar'daki yurtlarda tek kişilik odalar 26-27 bin TL, iki kişilik odalar ise 19 bin 500 ila 22 bin 500 TL arasında değişiyor. Esenyurt'ta ise tek kişilik oda fiyatları 25 bin 500 TL'den başlıyor ve kahvaltı ile akşam yemeği bu fiyata dahil. Bu bölgede 2+1 daireler ise 15 bin TL'den kiralanabiliyor. Beyoğlu Halıcıoğlu'ndaki bir yurtta, peşin ödeme ile 2 kişilik odalar 225 bin TL, 4 kişilik odalar ise 210 bin TL. Kahvaltı dâhil olan yurtta, ödemeler 4 taksitte yapılabiliyor.

İZMİR'DE ÖZEL YURT ÜCRETLERİ

İzmir'de tek kişilik oda fiyatları 20 bin TL'den başlıyor. Ancak özel üniversitelerin çevresindeki yurtlarda, fiyatlar tek kişilik odalarda ortalama 40 bin TL'ye kadar çıkabiliyor. Bu yurtlarda kahvaltı ve akşam yemeği genellikle sunuluyor. Ek olarak bazı yurtlar okula servis hizmeti de sağlıyor, bu ekstra hizmetler bazı yurtlarda fiyata dâhil olurken, bazılarında ise ek ücret talep ediliyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.