TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi öğrencilere sunduğu imkanları açıkladı

TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi (ETÜ) Hukuk Fakültesi 4. sınıf öğrencisi Tuna Kalabaş, ANFA Fuar Alanı'ndaki üniversite tanıtım günleri kapsamında TOBB'un fakülteleri, bölümleri, ücret politikaları ve sosyal olanakları hakkında anadolugazete.com.tr’ye bilgi verdi.

TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi öğrencilere sunduğu imkanları açıkladı
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: GÜNSU ÖZMEN

Yükseköğretim Kurumları Yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından üniversiteler de tanıtım günlerine başladı. Ankara Altındağ'da bulunan ANFA Fuar Alanı birçok üniversitenin tanıtımına ev sahipliği yaptı.

TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Hukuk Fakültesi 4. sınıf öğrencisi Tuna Kalabaş, üniversitesinin tanıtım standında görevli olarak TOBB ETÜ'un sahip olduğu fakülteler, bölümler, eğitim ücretleri, yurt ve konaklama olanakları ile öğrencilere sunduğu sosyal imkânlar hakkında detaylı bilgi verdi.

TOBB ETÜ, öğrencilere geniş kapsamlı bir eğitim ve sosyal yaşam sunmayı hedefliyor. Üniversitenin tanıtım günleri 2 Ağustos gününe kadar Kolej yerleşkesinde 09.00-18.00 saatleri arasında devam edecek.

ÜCRET POHLİTİKASI NEDİR?

TOBB ETÜ Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi’nde kaç bölüm ve fakülte mevcut? Ücret politikalarınız nasıl?

"7 fakülte 21 bölümümüz var. Mühendislik fakültesinde; bilgisayar, biyomedikal, elektrik elektronik, endüstri, makine, yapay zekâ ve malzeme bilimi ve nanoteknoloji mühendisliği bölümleri var. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde; iktisat, işletme uluslararası girişimcilik ve siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler bölümü var. Mimarlık ve Tasarım Fakültesinde; endüstriyel tasarım, görsel iletişim tasarım, mimarlık, iç mimarlık ve çevre tasarımı bölümleri mevcut. Fen Edebiyat Fakültesinde ise; İngiliz dili ve edebiyatı, psikoloji, tarih ve Türk dili ve edebiyatı bölümleri var. Bunlara ek tıp fakültesi ve hukuk fakültesi var."

Üniversitenin ücret politikası hakkında da bilgi veren Kalabaş, "Okulumuz yıllık 600 bin TL ve 3 dönem şeklinde oluyor. Her dönem 200 bin TL ödeniyor. Eğer güz döneminin başında öderseniz tüm yıllık ücreti 600 bin TL oluyor. Dönem dönem öderseniz ise yaz döneminde enflasyon farkının yansıtma ihtimali oluyor. Yani yaz döneminde 200 bin TL enflasyon farkını yansıtabileceklerini yönetim aktardı." dedi.

1-1.jpg

Üniversite bünyesinde yurt var mı?

"Yurt olanakları ve konukevleri olanakları var. Öncelikler ise tam burslu, yarı bursu ve son olarak da ücretli olan öğrenciler yerleştiriliyor. Ankara'nın merkezinde olan öğrenciler konaklayamıyor ama uzak ilçelerde kalan örneğin; Mamak, Çubuk, Kızılcahamam veya Polatlı'daki öğrencilere öncelik tanınıyor. Ücretsiz servislerimiz var ama uzak ilçelere ulaşım olmadığı için bu olanak öğrencilere tanınıyor. Servislerin de düzenli olarak Söğütözü metro, Kızılay ve Bahçelievler'e ringler oluyor."

Üniversitenin sosyal olanakları neler?

"Kulüplerimizin hepsi kendilerinin aktif olduğunu söylüyorlar. Hepsi çalışıyorlar ve eğleniyorlar. Amerikan Futbolu Kulübünden tutun da Motor Sporları Kulübüne kadar her alanda kulüplerimiz mevcut. Hayvan Severler Topluluğu, Yüzme Kulübü ve Kayak Kulübü gibi çeşitli aktivite alanlar sunuluyor. Öğrenciler bunları beğenmezse kendi kulüplerini kurabilirler. ‘ETÜ Fest’ adı altında şenliklerimizde oluyor."

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.