Uzmanlar gençleri uyardı: Şansını yeniden deneyecek olan öğrencilere altın tavsiyeler!

YKS tercih sürecinin başlamasıyla birlikte sayısız öğrenci araştırmalarına başladı. Diğer yandan bu yıl tercih yapmayacak birçok öğrenci ise seneye yeniden sınava girecek. Peki, öğrenciler çalışma düzenini nasıl oluşturmalı? Uzmanlar hangi tavsiyeleri veriyor? İşte detaylar...

Uzmanlar gençleri uyardı: Şansını yeniden deneyecek olan öğrencilere altın tavsiyeler!
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: CANSU BALOĞLU

YKS tercih süreci bugün başladı. Sayısız öğrenci bugün, doğru tercih yapmak ve hayallerindeki üniversiteye kavuşmak için kolları sıvadı. Ancak, sınavdan istediği puanı alamayan çok sayıda öğrenci de bulunuyor. Bu öğrencilerin birçoğu da bu sene tercih yapmayıp şansını yeniden deneyecek.

Bir sene içerisinde istediği gibi sınava hazırlanamayan ya da sınav günü talihsizlik yaşamış olan öğrenciler, yeniden yoğun bir sınav temposunun içerisine girecek. Kimi öğrenci destek olması amacıyla yeniden kurslara gidecek, kimi öğrenci ise eski bilgilerini tazeleyerek evden çalışacak.

stressinav.jpg

HEDEFİNİZİ BELİRLEYİN

Uzmanlar da yeniden sınava hazırlanmak isteyen öğrencilere uyarıda bulundu. Bu uyarılarda öncelikli olarak tavsiye edilen husus öğrencilerin kendilerine hedef belirlemesi. Hedefine yönelik çalışan öğrenciler, bu amaçla istediği bölüme en yakın puanları elde ediyor.

stres.jpg

Ayrıca, tatil sürecinde iyi dinlenmek ve stresten uzaklaşmak da bir diğer önemli nokta. Bir önceki sınav sonucundan ders alarak geleceğe yönelik yapılan bir plânlama, öğrencileri başarıya bir adım daha yaklaştırıyor.

STRESLE BAŞA ÇIKMAYI ÖĞRENİN!

Öğrencilerin sınava hazırlık süresi boyunca, stresi doğru yönetmeleri gerekiyor. Hem vücut sağlığına dikkat etmek, hem de stresle başa çıkmayı öğrenmek sınav sürecini kolaylaştıracak etmenlerden.

sinavv.jpg

Sınava hazırlanırken, çalışılacak konuları plânlamak, düzenli bir çalışma sistemi oluşturmak ve sağlam materyallerle sınava hazırlanmak da öğrencilerin sınavdan alacağı puanı etkileyen faktörlerden. Süreci emin adımlarla, stressiz bir şekilde yönetmek uzmanların önerdiği tavsiyeler arasında yer alıyor.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.