YKS tercihleri bugün sona eriyor!

2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tercih işlemleri bugün sona eriyor. Tercihlerini yapan öğrenciler 19 Ağustos’ta açıklanmasını bekleyecek. İşte detaylar…

YKS tercihleri bugün sona eriyor!
Yayınlanma:

2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tercihleri, 25 Temmuz tarihinde başlamıştı ve 2 Ağustos 2024 tarihinde saat 23.59'da sona erecek. Öğrenciler, bu tarihe kadar tercihlerini tamamlamak zorundalar. Toplamda 24 tercih hakkına sahip olan öğrenciler, tercihlerini dikkatli bir şekilde yaparak istedikleri üniversiteye yerleşmeyi hedefliyorlar.

yks.jpg

YKS'DE KAÇ TERCİH HAKKI VAR?

2024 YKS'de öğrenciler, toplamda 24 tercih hakkına sahipler. Ancak, adayların 24 üniversite yazması zorunlu değil. Sadece bir üniversite yazarak da tercihini yapabilen öğrenciler, tercihlerinde istedikleri bölümleri ve üniversiteleri sıralayabiliyorlar.

2024 YKS TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

2024 YKS tercih sonuçlarının, 2 Ağustos'taki son tercih tarihinden itibaren 2 hafta içinde açıklanması bekleniyor. Sonuçların 19 Ağustos'ta başlayacak olan üniversite kayıtlarından önce ilan edilmesi öngörülüyor. Bu süre zarfında öğrenciler, tercih sonuçlarını öğrenip yerleştikleri üniversitelere kayıt yaptırabilecekler.

YKS MARATONU VE ÜNİVERSİTE TERCİHLERİ

Haziran ayında başlayan YKS maratonu, öğrenciler için oldukça yoğun bir süreç oldu. İstedikleri üniversiteye gitmek isteyen binlerce öğrenci, tercih döneminde tercih merkezlerine akın etti. Doğru tercih yapabilmek için büyük bir çaba sarf eden öğrenciler, tercih sürecinin sona ermesiyle birlikte sonuçları beklemeye başladılar. Tercih süreci tamamlandıktan sonra, sonuçların açıklanması ve üniversite kayıtlarının başlamasıyla öğrenciler, yeni akademik yıl için hazırlıklara başlayacaklar.

EĞİTİM HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.