Yusuf Tekin'den 'öğretmen ataması' açıklaması: Sonuçlar yanlışlıkla açıklandı

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, sözleşmeli öğretmen atama sonuçlarının yanlışlıkla erişime açılmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Yusuf Tekin'den 'öğretmen ataması' açıklaması: Sonuçlar yanlışlıkla açıklandı
Yayınlanma:

ICNN Türk'e konuşan Tekin, Bilgi İşlem Daire Başkanlığı'nda görevli bir kişinin sistemden yanlışlıkla sonuçları açtığını ve bu kişi hakkında soruşturma başlatıldığını belirtti.

Mülakat süreciyle ilgili olarak, Danıştay kararının önemine vurgu yapan Tekin, "Bu karara göre atamaların yüzde 50'si veya yüzde 100'ü yapılacak" dedi. Öğretmen adaylarına yönelik mülakatların, deneme dersi formatında gerçekleştirildiğini ve adayların alan bilgilerini kullanarak müfredattaki bir konuyu öğrencilere anlatmalarının beklendiğini de ekledi.

20 bin öğretmen atamasının yapılabilmesi için Danıştay'dan karar çıkması gerektiğini ifade eden Bakan Tekin, sonuçların bu karar sonrası açıklanacağını söyledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mülakatların kaldırılacağı yönündeki açıklamalarına değinen Tekin, öğretmenlik mesleğinde mülakatların gerekli olduğunu ve devam edeceğini belirterek, torpil iddialarının ise teknik olarak mümkün olmadığını savundu.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.