Açlık sınırı 18 bine, yoksulluk sınırı ise 50 bine dayandı!

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonunun açlık-yoksulluk sınırı araştırmasının Ocak 2024 sonuçlarına göre açlık sınırı 18 bine, yoksulluk sınırı ise 50 bine yaklaştı.

Açlık sınırı 18 bine, yoksulluk sınırı  ise 50 bine dayandı!
Yayınlanma:
Güncelleme:

ÖZEL HABER: ESRA SARI

Türkiye’nin son yıllarda yaşadığı ekonomik kriz giderek daha da derinleşiyor. Yüksek enflasyon ve küresel kriz özellikle Türkiye’deki dar gelirli vatandaşları direkt etkiliyor. Dar gelirli vatandaşlar (emekliler, asgari ücret alan vatandaşlar) hayat pahalılığından dert yanıyor. Asgari ücretin artmasının ardından gıda ürünlerine teker teker zam gelmeye başladı.

Türkiye’de 2023 yılında yapılan araştırmalarda açlık sınırının 15 bin, yoksulluk sınırının ise 47 bin lira olduğu belirtildi.

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu, Ar-Ge birimi KAMU-AR’ın, dört kişilik bir ailenin, dengeli ve sağlıklı beslenebilmesi için tüketmesi gereken gıda ve diğer hususları dikkate alarak hesapladığı açlık-yoksulluk sınırı araştırmasının Ocak 2024 sonuçları kamuoyuna açıklandı.

AÇLIK SINIRI 18 BİNE DAYANDI!

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonundan yapılan açıklamada, dört kişilik bir ailenin açlık sınırının ocak ayında 959 lira daha artarak 2024 yılında 17 bin 442 liraya çıktığı belirtildi.

Açıklamada, 1 Ocak 2024’ten geçerli olmak üzere 17 bin 2 lira olarak belirlenen yeni asgari ücretin daha yılın ilk ayında eridiğine dikkat çekildi.

YOKSULLUK SINIRI 50 BİNE DAYANDI!

Yapılan araştırmada, 4 kişilik ailenin yoksulluk sınırının ise 48 bin 459 liraya kadar çıktığı belirtildi.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.