Altın haftaya yükselişle başladı: Gram altın 2.756 lira seviyesinde

Altın, haftanın ilk işlem gününe yükselişle başladı. Gram altın, şu sıralar 2.756 liradan işlem görüyor. Cuma günü, altının gram fiyatı yüzde 1,3 oranında artarak 2.744 liradan kapanış yapmıştı. Bugün ise önceki kapanışa göre yüzde 0,4 artış gösteren gram altın, saat 10.30 itibarıyla 2.756 lira seviyesine ulaştı. Aynı dakikalarda çeyrek altın 4.600 liradan, Cumhuriyet altını ise 18.340 liradan alıcı buluyor.

Altın haftaya yükselişle başladı: Gram altın 2.756 lira seviyesinde
Yayınlanma:

Altının ons fiyatı da yükselişini sürdürüyor. Cuma günü 2.512 dolardan kapanış yapan ons altın, bugün yüzde 0,2 artışla 2.518 dolardan işlem görüyor.

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, Jackson Hole Ekonomi Politikası Sempozyumu'nda yaptığı açıklamalarda, politika faizlerinin düşürülmesi için uygun zamanın geldiğini belirtti. Powell, faiz indirimlerinin zamanlaması ve hızının gelen verilere, ekonomik görünüşe ve risk dengesine bağlı olacağını vurguladı. Ayrıca enflasyonun yüzde 2 hedefine doğru sürdürülebilir bir yolda olduğuna duyduğu güvenin arttığını ifade etti.

Para piyasalarında, Fed'in gelecek ay 25 baz puanlık bir faiz indirimi yapmasına kesin gözüyle bakılırken, 50 baz puanlık bir indirim ihtimalinin de masada olduğu değerlendiriliyor. Analistler, bugün yurt dışında Almanya'da Ifo iş dünyası güven endeksi, ABD'de dayanıklı mal siparişleri ve Dallas Fed imalat sanayi endeksi verilerinin takip edileceğini belirtiyor. Teknik açıdan, altının ons fiyatında 2.550 dolar seviyesinin direnç, 2.500 dolar seviyesinin ise destek konumunda olduğu ifade ediliyor.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.