Anamur'dan Kıbrıs'a feribot seferleri başladı

Eski İçişleri Bakanlarından Rüştü Kazım Yücelen anısına ailesi, kardeşi Mehmet Emin Yücelen, oğlu Ali Yücelen, Mustafa Yücelen ve Hakan Yücelen tarafından 2020 yılında kurulan Yücelen Eğitim, Kültür ve Sağlık Vakfı yıllardır kapalı duran ve çürümeye terk edilmiş durumdaki Anamur Feribot iskelesini hizmete açtı.

Anamur'dan Kıbrıs'a feribot seferleri başladı
Yayınlanma:
Güncelleme:

ÖZEL HABER: ESRA SARI

Eski İçişleri Bakanlarından Rüştü Kazım Yücelen ailesinin anısına 2020 yılında kurulan Yücelen Eğitim, Kültür ve Sağlık Vakfı, yıllardır kapalı olan ve çürümeye terk edilmiş durumdaki Anamur Feribot İskelesini onararak hizmete açtı. Böylece Anamur'dan Girne'ye feribotla 90 dakikada gidebilmenin yolu açıldı.

Yücelen ailesi olarak köklerinin bulunduğu topraklara yatırım yapmaya devam ettiklerini anlatan Yücelen Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ali Yücelen, öncelikle gençlerin ufkunu açan eğitim çalışmaları yaptıklarını söyledi.

adsiz-tasarim-2024-07-05t132159-019.jpg

Bölgede yatırım yapmaya devam edeceklerini anlatan Yücelen, “Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi ekonomik kalkınma olmazsa, özgürlük de olmaz. Bu nedenle Anamur’umuzun kalkınması için elimizi taşın altında koyduk, bundan sonra da koymaya devam edeceğiz. Şirketlerimizin gerek Mersin gerek Kıbrıs’ta yatırımları var. Bu bağlamda yıllardır eksikliğini hissettiğimiz feribotu da Anamur’a getirmek için tüm mesai arkadaşlarımla beraber muhteşem bir işbirliği sergiledik ve bu hizmeti Anamur’umuza hediye ettik. Bu işe Anamurlu iş insanlarını da dahil ettik, hatta yüzde 10’luk bir hisseyi de bila bedel Anamur Ticaret ve Sanayi Odası’na, yöremizin kalkınmasına yönelik, Anamurlu iş insanı arkadaşlarımızla birlikte, desteğimiz olarak hibe ettik." dedi.

"KIBRIS'A GELİN"

Feribot seferlerinin büyük ilgi gördüğünü dile getiren Yücelen, 1 buçuk saat süren deniz yolculuğunun herkes tarafından memnuniyetle karşılandığını; hızlı ve konforlu feribot yolculuğu sayesinde Kıbrıs ile Türkiye arasında Anamur üzerinden bağlantı kurduklarını belirtti.

Turizmci Hüseyin Kaş da Kıbrıs'ta her keseye uygun tatil yapma olanağı olduğunu belirterek, "İki kişi bin 500 liraya da 20 bin liraya da otellerde yer bulabilir. Tabii ki yemek için de yine çok uygun hesaplarla kaliteli olanaklar var. Kıbrıs'ın her yerini gezerek 12 bin liraya tur düzenliyoruz. Pasaport, vize yok. Kıbrıs bugün her milletten insanla dolup taşıyor. Artık feribotla daha yakınız. İki kişi gidiş dönüş dahil 6 bin feribot, 4 bin otel, 4 bin de yeme içme plaj 14 bin-20 bin TL arasında 2 gece 3 gün tatil yapabilir. Turlarla giderlerse daha uygun tatil olanakları da bulabilirler." dedi.

Yücelen, Kıbrıs’a gitmek isteyen vatandaşlarımızın pasaporta ihtiyaç duymadan T.C. kimlik kartlarıyla tatil yapabileceklerini belirterek; "Yunan adalarına da gidin, ama gelin sizi Akdeniz’in en güzel Türk adasına götürelim.” diye konuştu.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.