Ankara Fırıncılar Odası Başkanı ekmek zammı hakkında konuştu!
Ankara Fırıncılar Odası Başkanı Gürsel Alnıaçık, Ankara'da ekmeğe nisan ayında zam gelebileceğine işaret ederek, "Ekmeğe zam gelmek durumunda yoksa işletmeler ayakta kalamaz. Mecburen fırıncılar ekmeğe zam yapmak durumunda kalacak. Ekmeğin 12 buçuk lira olması gerekiyor ki fırıncılar ayakta kalsın.” dedi.
ÖZEL HABER: ESRA SARI
Un fiyatlarının artması unlu mamul üretimi yapan esnafı olumsuz yönde etkiledi. Ankara’da önümüzdeki aylarda ekmeğe zam gelip gelmeyeceği ise merak konusu oldu.
Ankara Fırıncılar Odası Başkanı Gürsel Alnıaçık, anadolugazete.com.tr’ye yaptığı açıklamada, “Ankara’da ekmeğe zam gelebilir. Ama 31 Mart’ta yapılacak yerel seçiminden sonra Ankara’da ekmeğe zam gelir. Nisan ayında ekmeğe zam geleceğini düşünüyorum.” dedi.
Akaryakıt, işçi giderleri ve hammadde ürünlerine gelen zammın fırıncıları olumsuz yönde etkilediğini belirten Alnıaçık, şöyle konuştu:
“Akaryakıta zam geldi. İşçi giderleri yüzde 58 oranında arttı. Her şeye zam geldi. Özellikle fırıncıların üretimde kullandığı tüm hammaddeye (un, maya, susam gibi) zam geldi. Ekmeğe zam gelmek durumunda yoksa işletmeler ayakta kalamaz. Mecburen fırıncılar ekmeğe zam yapmak durumunda kalacak. Yoksa fırıncılar ayakta kalamaz."
UN, ÇUVALA SIĞMADI!
Alnıaçık, un fiyatlarının artması nedeniyle fırıncıların mağdur olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:
“50 kilogram unun fiyatı 650- 700 TL civarında. Unun kalitesine göre de unun fiyatı değişkenlik gösteriyor. Bu durumda un fiyatları fırıncıları mağdur ediyor. Ankara’da şu an 210 gram beyaz ekmek 8 liradan tüketiciyle buluşuyor. 210 gramlık ekmek 10 liranın altında olamaz, ekmeğin 10 liranın üstünde olması gerekiyor. Ekmeğin 12 buçuk lira olması gerekiyor ki fırıncılar ayakta kalsın.”
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.