Ankara'da 40 yıllık esnaf dert yanıyor: Ayakta durmaya çalışıyoruz!

Ankara’da yaklaşık 40 yıldır perakende antika halı satan, halı eksperi Mehmet Aydın, pandemi (salgın) ve ekonomik krizin özellikle esnafı ve zanaatkârları derinden etkilediğini vurguladı.

Ankara'da  40 yıllık esnaf dert yanıyor: Ayakta durmaya çalışıyoruz!
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: ESRA SARI

Ankara’da Tunalı Hilmi Caddesi Ertuğ Pasajı’nda dükkânı bulunan Halı Eksperi Mehmet Aydın, anadolugazete.com.tr'ye yaptığı açıklamada, iş potansiyelinin geçtiğimiz yıllara göre oldukça düşük olduğunu söyledi.

"PİYASA ÇOK DURGUN!"

Pandemi (salgın), ekonomik krizin özellikle esnafı ve zanaatkârları derinden etkilediğini vurgulayan Aydın,Piyasa çok durgun. Şu an vatandaş evine ekmek götürme derdinde. Orta sınıf bile şu dönemde geçinemiyor. Vatandaşlar gerçekten çok zor durumda. Çok derin bir kriz var. Bu kriz özellikle dar gelirli vatandaşları direkt etkiliyor. Bu durum da esnafı olumsuz yönde etkiliyor." dedi.

whatsapp-image-2023-11-06-at-15-47-49-1.jpeg

PASAJLAR ESKİ ÖNEMİNİ YİTİRDİ!

Ertuğ Pasajı’nın Ankara’nın merkezinde bir pasaj olduğunu belirten Aydın, şöyle konuştu:

"Buna rağmen iş potansiyeli oldukça çok düşük. Vatandaşlar artık esnaf gezmeye çekinir hale geldi. Ayrıca internet üzerinden alışveriş yapma imkânı pasaj kültürünü öldürdü. AVM’lerin açılması pasajların iş potansiyelinin düşmesine neden oldu. Pandemiden sonra esnaflar kendini toparlayamadı. Esnaflar bitik. Ayakta durmaya çalışıyoruz. Bütün esnaflar borçlu. Kredi çekti. Esnaf kredisini gününde ödeme derdine düştü. Borçla ayakta kalmaya çalışıyoruz.”

whatsapp-image-2023-11-06-at-15-47-49.jpeg

ESNAF ZOR DURUMDA!

Aydın, sadece Ertuğ Pasajı’nda dükkanı bulunan esnafın zor durumda olmadığını, bütün esnafların zor durumda olduğunu kaydetti.

Aydın, Ankara'da Kızılay, Ulus gibi semtlerde tarihi pasajların bulunduğunu ancak zaman içinde pasaj kültürünün ortadan kalktığını da dile getirdi.

Yaklaşık 40 yıldır esnaf olan Aydın, "Pasaj kültürü olan insanlar pasajları gezer. Pasajları bilen vatandaşlar esnafı geziyor. Pasaj kültürü olan vatandaşların yaşları ileri. Bu nedenle de pasajları gezen insan sayısında azalma oldu" diye belirtti.

Halıcılık mesleğine gönül verdiğini ve işini çok sevdiğini aktaran Aydın, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"İşimi seviyorum ancak borçlarım olmasa işimi bırakırım. Gerçekten zor durumdayız. Yani piyasada antika halı bile bulmakta zorlanıyoruz. Bulsak bu halıları kime satacağız? Şu an halı almıyorum. Elimde olan halıları satmaya çalışıyorum. Ne yapacağımızı artık esnaf olarak bilemiyoruz."

Aydın, piyasanın bir önce toparlanması ve hareketlenmesi gerektiğini ifade ederek, sözlerini tamamladı.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.