Asgari ücret için süreç başlıyor, gözler bu formüllerde

Milyonların merakla takip ettiği Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2024 yılında asgari ücrete yapılacak zam için 11 Aralık’ta masaya oturarak ilk toplantısını gerçekleştirecek.

Asgari ücret için süreç başlıyor, gözler bu formüllerde
Yayınlanma:

İşçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan Asgari Ücret tespit Komisyonu hafta başında çalışmalarına başlayacak.

Yeni yıla sayılı günler kala milyonlarca çalışan ve binlerce işverenin gözü yeni asgari ücrete çevrildi. Milyonlarca çalışanı doğrudan ilgilendiren asgari ücret süreci 11 Aralık'ta resmen başlıyor.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu ilk toplantısını yaparak süreci başlatmış olacak.

HEYET 15 KİŞİDEN OLUŞUYOR

Yeni yılda geçerli olacak asgari ücretin tespiti için işçi tarafını 5, işveren tarafını 5 ve hükümet tarafını ise 5 kişi olmak üzere toplam 15 kişilik heyet temsil ediyor.

Asgari ücret görüşmelerinde işçi tarafını Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş), işveren tarafını ise Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) temsil edecek.

Bu seneki görüşmelerde Türk-İş tarafından temsil edilecek heyette işçi tarafını temsilen; asgari ücretle çalışan kasiyer, sağlık çalışanı, enerji işçisi ve karayollarında çalışan bir taşeron işçi masada yer alacak.

MASADA HANGİ FORMÜLLER VAR?

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, mevzuata göre yeni asgari ücreti belirleme çalışmaları kapsamında aralık ayında 4 kez toplanacak.

Son asgari ücret 11 bin 402 TL iken yeni yılda beklenti 15 binin üzerinde. Kamuoyunda üç farklı asgari ücret dillendirilmeye başlandı. Bu tartışmalara göre 15 bin 500 ile 17 bin arasında bir asgari ücret beklentisi ön plana çıkıyor.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.