Atilla Yeşilada'dan şok tahmin: 'Parasını ona yatıran milyarder olabilir'

Ünlü Ekonomist Atilla Yeşilada, piyasaların geleceğine dair dikkat çeken tahminlerde bulundu. Piyasalarda beklenen büyük bir sarsıntıya işaret eden Yeşilada, yaşanacak gelişmelerin tsunami etkisi yaratabileceğini belirtti.

Atilla Yeşilada'dan şok tahmin: 'Parasını ona yatıran milyarder olabilir'
Yayınlanma:
Güncelleme:

Geçtiğimiz hafta piyasalarda sert bir düşüş yaşanırken, bu hafta durgunluk devam ediyor. Küresel piyasalarda, ABD'deki resesyon endişelerinin güçlenmesi ve Orta Doğu'daki gerilimlerin etkisiyle tarihi bir düşüş yaşandı. Borsa İstanbul'da (BIST 100) yaşanan yüzde 6'lık gerilemenin ardından bir miktar toparlanma görülse de haftayı negatifte kapattı. Yeni haftaya da düşüşle başlayan BIST 100 endeksi, 9.739 seviyesine kadar indi. Şu an ise 9.788 bandında işlem görüyor.

Dolar/TL cephesinde ise yükseliş hız kesmiyor. Uzun süre 32 TL seviyesinde dalgalanan dolar, bu durgunluğu geride bırakarak yeniden yükselişe geçti ve an itibarıyla 33,63 TL seviyesinden işlem görüyor. Peki, bu yükseliş sürecek mi?

ATİLLA YEŞİLADA: "FAİZ İNDİRİLİRSE DÖVİZ FIRLAR"

Atilla Yeşilada, piyasalarda yaşanabilecek büyük bir dalgayı işaret ederek çarpıcı bir uyarıda bulundu. Yeşilada, "Faiz oranları düşürülürse döviz kurunda sert bir artış yaşanır. Böyle bir senaryoda, dolar kurunun 40 hatta 60 TL seviyelerini görmesi olasıdır ve bu öngörümün arkasındayım," dedi.

Not: Bu haber yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Haberde yer alan değerlendirmeler yalnızca bilgilendirme amaçlıdır.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.